Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Dia del Comerç Local

Nuria Montes destaca el paper essencial del comerç com a generador d'ocupació i preservador de les tradicions valencianes

25/10/2023
Cartell de la campanya del Dia de Comerç Local
  • En el Dia del Comerç Local, la consellera d'Innovació ha felicitat els comerciants de la Comunitat Valenciana
  • Nuria Montes considera que és necessari donar suport als xicotets comerços i emprenedors, i proporcionar-los recursos i capacitació 

Amb motiu del Dia del Comerç Local, que se celebra el 25 d'octubre, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha volgut destacar la importància vital del comerç per al desenvolupament econòmic, social i cultural de la Comunitat Valenciana i ha aprofitat l'ocasió per a expressar el seu "profund agraïment a tots els comerciants de la Comunitat Valenciana".

"Sent conscients dels desafiaments i oportunitats que enfrontem en un entorn globalitzat – ha afirmat la consellera- el comerç és un pilar fonamental de la nostra economia, que genera ocupació i riquesa en les nostres comunitats i contribuïx significativament al creixement econòmic regional". 

Nuria Montes ha destacat, a més, "el paper cohesionador del territori que té el comerç local i també el seu indubtable protagonisme per a preservar les nostres tradicions, la qual cosa crea un ambient únic que atrau residents i turistes per igual".

Per això, ha continuat dient que, "és necessari donar suport als xicotets comerços i emprenedors, i proporcionar-los recursos i capacitació perquè puguen prosperar en un mercat cada vegada més complex".

D'altra banda, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha reconegut “la importància d'adaptar-nos als avanços tecnològics i promoure la transformació digital en el sector comercial de la Comunitat Valenciana per a mantindre'ns competitius i millorar l'experiència del client”.

En este sentit, ha afirmat Montes que "estem impulsant la innovació en el comerç, facilitant l'accés a recursos tecnològics i promovent l'adopció de solucions digitals per a millorar l'eficiència i l'experiència del client".

Finalment, Nuria Montes ha manifestat el seu compromís per a fomentar, des del Govern Valencià "les pràctiques comercials sostenibles que respecten el medi ambient i promoguen la responsabilitat social corporativa, i d'esta manera garantir un futur millor per a les pròximes generacions".

Així, "treballarem en estreta col·laboració amb el sector privat per a desenvolupar polítiques que fomenten un ambient comercial propici per al creixement i la inversió", ha conclòs.

Galeria d'imatges