Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Pradas presenta en les Corts el decret llei perquè 173.468 famílies vulnerables es beneficien d’una rebaixa real en el rebut de l’aigua

25/10/2023
Pradas presenta en les Corts el decret llei perquè 173.468 famílies vulnerables es beneficien d’una rebaixa real en el rebut de l’aigua
  • La consellera xifra en 7,62 milions la bonificació social que assumix el Consell i recorda que es duplica el termini del pagament del cànon prorrogat pel Govern anterior
  • Pradas defén que “els valencians han de saber que si el rebut de l'aigua va pujar al setembre, va ser per l'engany del Botànic i si ara baixa és gràcies al Consell de Carlos Mazón”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha presentat en les Corts el nou decret llei sobre el cànon de l’aigua, una norma que “beneficiarà amb exempcions reals 173.468 famílies valencianes considerades com a consumidors vulnerables”. Pradas ha explicat que amb estes mesures “la bonificació social que assumix el Consell ascendix a 7,62 milions d’euros”.

Durant la seua intervenció, la consellera ha assegurat que este decret contribuïx a pal·liar els efectes de l’“engany del Botànic” sobre el cànon de l’aigua. “Van anunciar la suspensió i l’exempció del cànon de l’aigua, però en realitat van ajornar en el temps el pagament de 280 milions d’euros, que ara cal abonar”.

Pradas ha criticat que l’anterior Consell “utilitzara” un servei bàsic essencial com l’aigua per a fer política. “Hem actuat de manera real i amb sentit social, mentre uns altres només buscaven l’oportunisme polític a costa del que fora”. En esta línia, ha defés que “els valencians han de saber que si el rebut de l’aigua va pujar al setembre, va ser per l’engany del Botànic i si ara baixa és gràcies al Consell de Carlos Mazón”.

Mesures reals i amb sentit social

La responsable de Medi Ambient ha detallat que, amb l’aprovació d’esta norma, “s’amplia a 36 mesos el termini per al pagament de la quantitat ajornada pel Govern anterior, una mesura que beneficiarà més de 3 milions de famílies”. A més, hi ha afegit, “bonificarem el 30 % de la quantitat ajornada a aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, una exempció real del pagament per a 81.530 persones i que ascendix a 2,65 milions d’euros”.

El decret llei també regula bonificacions del 50 % de la quota ajornada a 91.938 consumidors vulnerables severs. “De nou, una exempció real que suposa 4,97 milions d’euros”.

Estes mesures són, segons el parer de Pradas, “les que du a terme un govern sensible i compromés de veritat amb els ciutadans, especialment amb els més vulnerables, persones de les que l’anterior govern es va oblidar, perquè la veritat és que en els seus decrets no apareixia cap menció a estes famílies”.

Galeria d'imatges