Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Congrés Go Global

El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum assegura que és el moment "d'impulsar el suport a la internacionalització de les empreses valencianes i millorar la nostra balança comercial"

25/10/2023
El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum assegura que és el moment 'd'impulsar el suport a la internacionalització de les empreses ...
  • El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum ha presidit la visita institucional al Congrés Go Global 
  • Cent vint empreses i entitats assistixen a la ponència magistral a càrrec del director de l'Oficina d'Espanya del Consell Europeu de Relacions Exteriors

El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha presidit este matí el Congrés Go Global, que ha celebrat la seua huitena edició a Alacant, consolidat com la cita amb la internacionalització per a les empreses de la Comunitat Valenciana. 

“El Congrés Go Global ha tornat a despertar l'interés de les empreses de la Comunitat Valenciana, amb més de 1.300 persones assistents i el desenvolupament de 1.400 reunions de treball en dos dies d'intensa activitat”, ha explicat. 

Felipe Carrasco ha destacat el bon resultat d'esta iniciativa amb la qual les tres entitats organitzadores – Ivace Internacional, Cambres de Comerç i Icex Espanya Exportació i Inversions – han acostat a les empreses de la Comunitat Valenciana informació, assessorament i oportunitats de negoci a través de la presència de 40 empreses importadores de 21 països. 

El secretari autonòmic ha destacat la celebració d'este congrés, per primera vegada, a Alacant. Una decisió que respon al “caràcter vertebrador i descentralitzador d'este Consell”. 

En relació a les xifres de comerç exterior, Felipe Carrasco ha assenyalat la importància de no relaxar-se en este àmbit, en un moment en què la balança comercial de la Comunitat Valenciana està perdent força. 

En este sentit ha comentat la voluntat del Consell de dissenyar mesures adaptades a les necessitats de les empreses com el disseny d'un nou pla d'internacionalització, la millora de l'atenció personalitzada a les empreses i el reforç de la Xarxa Exterior de l'Ivace, amb més accions de suport, més sectors atesos i més països objectiu.

“Tot això amb l'objectiu de potenciar la visibilitat de les empreses valencianes en l'exterior”, ha indicat.

El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum ha fet un recorregut per les diferents àrees del Congrés i ha saludat les persones responsables de les diferents antenes de la Xarxa Exterior de l'Ivace. 

En el recorregut institucional han participat així mateix el secretari autonòmic d'Innovació, la directora general d'emprenedoria i Internacionalització, el president de la Cambra de Comerç d'Alacant, la directora territorial de Comerç i ICEX a València, el director d'IFA Fira Alacant, així com representants de les Cambres de Comerç i de les associacions sectorials presents en l'esdeveniment. 

Desdejuni magistral 

En el context del Congrés Go Global, el secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum ha clausurat un desdejuni de treball al qual han assistit cent vint representants d'empreses i associacions de diversos sectors. 

Este desdejuni de treball ha comptat amb la ponència magistral “El gir polític de la globalització i les seues implicacions per a mercats i empreses” a càrrec del director de l'Oficina d'Espanya del Consell Europeu de Relacions Exteriors, Jose Ignacio Torreblanca, que ha realitzat una anàlisi detallada de la situació geopolítica i la seua influència en el món econòmic i empresarial.  

En este desdejuni de treball, presentat per la directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, han participat al seu torn el president del Consell de Cambres, Jose Vicente Morata, que ha destacat la necessitat de col·laboració entre les diferents institucions amb “l'objectiu de fer fàcil el difícil” i el director general de Cooperació Institucional i Coordinació d'Icex, Javier Serra, que ha destacat la gran aposta de les empreses en un context molt complex. 

Galeria d'imatges