Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures estratègiques

Salomé Pradas defén que el port de València “ha de continuar creixent, i ho pot fer, de manera sostenible com fins ara”

26/10/2023
Salomé Pradas defén que el port de València “ha de continuar creixent, i ho pot fer, de manera sostenible com fins ara”
  • La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori subratlla que el Consell “acompanyarà” el sector de la logística portuària per a reduir la petjada de carboni “sense restar competitivitat”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés que el port de València “ha de continuar creixent, i ho pot fer, de manera sostenible com fins ara” i que este objectiu, per al Consell que presidix Carlos Mazón, “és irrenunciable”.

Pradas s'ha expressat en estos termes en la seua intervenció d'obertura del Fòrum d'Infraestructures, Transport i Logística que s'ha celebrat este dijous a l'Edifici del Rellotge del port de València. La trobada, organitzada pel diari Levante-EMV, ha reunit les autoritats portuàries amb experts i representants del sector de la logística.

Per a la consellera, el port “és el clar exemple de com el progrés i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana són elements compatibles amb els valors ambientals, ecològics i paisatgístics”.

En este sentit, Salomé Pradas ha subratllat que el repte d'una logística neta, però alhora eficient i rendible “és tan gran com apassionant” i que només serà possible “mitjançant la col·laboració publicoprivada, sempre necessària en tots els àmbits, però molt més determinant en el que ens ocupa”.

És per este motiu que, segons la consellera, “avançar cap a la descarbonització encara necessitarà molt d'esforç i treball que hem de recórrer de la mà d'empreses i institucions”. Per a fer-ho, “el Consell que presidix Carlos Mazón acompanyarà les empreses en totes les accions que siguen necessàries per a reduir la petjada de carboni sense restar competitivitat”.

Amb esta premissa, “des del Consell secundem que el port de València es consolide com a la infraestructura essencial de la nostra estratègia de progrés econòmic i social que és”, ha conclòs Salomé Pradas.  

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas