Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
SilkFriendly Dona i Seda 2023

La secretària autonòmica de Turisme clausura les V Jornades Ruta de la Seda i Dona en les Cultures del Mediterrani

26/10/2023
La secretària autonòmica de Turisme clausura les V Jornades Ruta de la Seda i Dona en les Cultures del Mediterrani
  • Cristina Moreno destaca "l'aposta de la Generalitat pel turisme blau com a estratègia de futur a la regió"
  • També ha entregat els Premis Silkfriendly Dona i Seda a les cinc dones guardonades: Aida García Mayor, Amaya Gómez Crespo, Salomé Cuesta Valera, Virginia Sanz Ferrús i Julia Parra Aparicio
     

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha clausurat les V Jornades Ruta de la Seda i Dona en les Cultures del Mediterrani, en què, a més, ha entregat els premis anuals SilkFriendly Dona i Seda 2023.

Cristina Moreno ha destacat “l'aposta de la Generalitat pel turisme blau com a estratègia de futur a la regió”, i, en este sentit, ha remarcat que “el turisme sostenible és una eina essencial per a la conservació de les nostres mars i costes, i al mateix temps proporciona oportunitats econòmiques i culturals a les nostres comunitats locals”.

A més, ha subratllat la importància de la col·laboració entre governs, organitzacions, empreses i ciutadania per a aconseguir un Mediterrani sostenible. “És crucial treballar junts i unir forces en la cerca de solucions creatives i sostenibles que protegisquen l'ecosistema del Mediterrani i promoguen un desenvolupament turístic responsable”, ha assenyalat.

Després de la clausura de les V Jornades Ruta de la Seda i Dona en les Cultures del Mediterrani, Moreno ha entregat els Premis Silkfriendly Dona i Seda a les cinc dones guardonades: Aida García Mayor, Amaya Gómez Crespo, Salomé Cuesta Valera, Virginia Sanz Ferrús i Julia Parra Aparicio.

Moreno ha destacat que estes cinc dones han sigut premiades “per la seua destacada labor professional en diferents treballs i destinacions relacionats amb la sostenibilitat i el turisme”, i hi ha afegit que “la seua dedicació i lideratge ens recorden la importància de la contribució de les dones en la promoció d'un Mediterrani sostenible i pròsper”.

Premiades

En esta edició, les dones premiades han sigut Aida García Mayor, pel suport a la innovació en polítiques públiques i de governança participativa, amb activitats que fomenten la participació pública i privada i milloren la qualitat de vida de les persones residents i turistes de Benidorm.

Amaya Gómez Crespo ha sigut guardonada pel compromís amb la sostenibilitat mediambiental, agenda de canvi de turisme blau. És una apassionada dels esports nàutics i impulsora de projectes palanca per a la transformació a un model de turisme regeneratiu i circular.

També ha rebut reconeixement Salomé Cuesta Valera, que va impulsar la signatura del conveni de col·laboració de l'Institut de la Seda d'Espanya amb la Universitat Politècnica de València, per a incorporar la plataforma OCITY i fer valdre el patrimoni cultural i natural de la Ruta de la Seda a Espanya.

Virginia Sanz Ferrús, que ha secundat, junt amb la Diputació de València, la posada en marxa de la Factoría Morera CO2, primer centre rural de turisme regeneratiu i circular que compensa i minimitza l'impacte negatiu de l'activitat turística amb la plantació d'arbres de morera. 

I, finalment, també s'ha premiat a Julia Parra Aparicio, per a reconéixer la labor que l'anterior vicepresidenta i diputada de Cultura de la Diputació d'Alacant va realitzar en l'organització de la mostra 'El llegat de les dinasties Qin i Han de la Xina', una exposició que se celebra a les sales del MARQ d'Alacant i que este estiu ja havia aconseguit el rècord de més de 126.000 visites.
 

Galeria d'imatges