Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació social

El director general d’Innovació destaca “el compromís” de la Generalitat per impulsar accions d’innovació social per a tots els col·lectius

28/10/2023
  • Juan José Cortés assegura que “la innovació social és un pilar fonamental per al progrés i la cohesió del nostre territori”

El director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha inaugurat la jornada sobre innovació social que ha organitzat Creu Roja Espanyola a València, en el marc del conveni amb la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, per a l’impuls de la innovació social i la generació de noves solucions, serveis i estratègies vinculats a les necessitats i al que demana la societat.

Durant la presentació de la jornada, Juan José Cortés ha destacat l’encomiable labor que exercix la Creu Roja per identificar els nous desafiaments socials i afrontar-los des d’un enfocament innovador, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables de la societat.

“La innovació social és un pilar fonamental per al progrés i la cohesió del nostre territori. Estem convençuts que és necessari invertir en accions d’innovació per a tots els col·lectius socials, i mantenim el nostre compromís per treballar junts creant entorns més accessibles, solidaris i sostenibles”, ha defés Juan José Cortés.

També, dins de les accions d’este conveni, els pròxims dies 6, 7, 13 i 14 de novembre s’impartirà una formació en ‘Innovació per a la transformació social i ambiental’, de 20 hores, dinamitzada per professorat de la Universitat Politècnica de València, del grup d’investigació Ingenio, especialistes en transformació.

Finalment, durant este any també s’ha realitzat una mapificació d’especialistes de la Comunitat Valenciana en tres àrees: coneixement, col·lectius vulnerables i àrees transversals, que treballaran en nous reptes i desafiaments de la innovació social, i als quals se’ls impartirà formació especialitzada en gestió de projectes, innovació i transformació social.