Vicepresidència primera i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Perspectiva de gènere

Igualtat col·labora amb les universitats públiques en el desenvolupament d’actuacions que fomenten la igualtat d’oportunitats entre hòmens i dones

27/10/2023
  • Es finança amb 25.000 euros cada una de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana
  • Amb estes subvencions les universitats desenvoluparan activitats que incorporen la perspectiva de gènere de manera transversal

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha concedit una subvenció a cada una de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a fomentar activitats que incorporen la perspectiva de gènere de manera transversal, per un import global de 125.000 euros.

Segons publica el DOGV, en el marc d’esta col·laboració, les universitats desenvoluparan activitats que fomenten la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens com un instrument de cohesió i enriquiment social.

La Conselleria es coordinarà amb les universitats per a fer el seguiment necessari de les actuacions previstes, i per a finançar-les es destinaran 25.000 euros a cada una de les universitats que participen en estos convenis.

Concretament, la Universitat Jaume I s’encarregarà de realitzar un estudi per a elaborar un diagnòstic de la ciberviolència sexual a les dones en l’àmbit social, educatiu i laboral.

Com establix el conveni subscrit amb la Universitat d’Alacant, esta universitat prepararà un diagnòstic de la violència de gènere digital en la població jove de la Comunitat Valenciana, i la Universitat Politècnica de València farà un estudi sobre la bretxa de gènere Steam a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la Universitat Miguel Hernández d’Elx realitzarà l’estudi sobre l’ús de les xarxes socials en relació amb les violències sexuals en població universitària d’entre 18 a 25 anys de la Comunitat Valenciana, des d’una perspectiva de gènere i interseccional.

Finalment, la Universitat de València durà a terme una anàlisi de la integració curricular de la perspectiva de gènere en els plans d’estudi dels graus de mestra i mestre en Educació Primària i Infantil de la Facultat de Magisteri. A més, s’encarregarà d’un diagnòstic sobre l’impacte de les xarxes socials en la joventut.

Així mateix, totes les universitats impulsaran activitats que incorporen la perspectiva de gènere amb l’objectiu de sensibilitzar i formar la població en temes d’igualtat, i amb la finalitat d’erradicar les discriminacions entres dones i hòmens que encara persistixen en la societat.