Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Economia valenciana

Nuria Montes destaca la voluntat del Consell “de crear un marc estable que ajude els negocis a mantindre la seua activitat i facilite emprendre’n altres nous”

27/10/2023
Nuria Montes destaca la voluntat del Consell “de crear un marc estable que ajude els negocis a mantindre la seua activitat i facilite emprendre’n ...
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha inaugurat l’esdeveniment empresarial ‘Claus de l’economia valenciana’, organitzat pel banc Santander a València
  • Nuria Montes ha recordat el seu compromís de reduir la càrrega burocràtica que han d’assumir els ciutadans per a relacionar-se amb l’Administració

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat la voluntat del Consell “de crear un marc estable de convivència que ajude els negocis a mantindre la seua activitat i facilite emprendre’n altres nous”, durant la inauguració del fòrum empresarial ‘Claus de l’economia valenciana’, organitzat pel banc Santander a València.

“La nostra línia és clara i suposa un treball constant en col·laboració amb la iniciativa privada per a donar estabilitat al teixit productiu i els seus treballadors, sense improvisació ni un marc de populisme. És el que ens exigixen la situació i els ciutadans, sobretot en un context polític internacional que es preveu complicat”, ha afirmat Nuria Montes davant d’un públic format per líders d’institucions, organitzacions i empreses, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta d’Espanya.

Després de recordar que l’informe recent de l’OCDE sobre Espanya assenyala, entre altres coses, que hi ha un creixement baix de la productivitat, falta de competències per a emprendre i necessitat d’alinear el salari mínim amb les condicions del mercat laboral i la producció, la responsable de la Generalitat valenciana ha remarcat que el panorama es presenta amb “un alt creixement del deute públic i una reducció en les previsions de creixement econòmic d’Espanya per a 2024 d’un 1,5 %”.  

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha afirmat, a més, que “des del nou Govern Valencià hem assumit la confiança que han depositat els valencians per a dur a terme un programa que fera de la nostra regió una comunitat més pròspera, oberta, inclusiva i en la qual cada individu que la integra siga lliure per a poder dur a terme el seu projecte vital”.

“Som conscients de la situació que tenim —ha continuat Nuria Montes—, i que en els últims anys la bretxa diferencial entre el creixement de la Comunitat i la resta d’Espanya s’ha anat engrandint. Si fa quatre dècades el PIB per habitant i la productivitat per ocupat de la Comunitat Valenciana eren pràcticament similars a la mitjana nacional, en l’actualitat són un 11,5 % i un 8 % inferiors, respectivament”.

Amb l’objectiu de traslladar un missatge optimista a una audiència integrada per empresaris de tot Espanya, la consellera ha fet constar que “des de la Generalitat som conscients que hem d’alleujar la pressió fiscal als ciutadans, perquè això comporta una dinamització de l’economia. Paral·lelament, estem immersos en un exercici de rigor pressupostari, destinat a eliminar despeses supèrflues, i reduint l’estructura de l’administració del Consell”.

Nuria Montes ha recordat el seu compromís de reduir la càrrega burocràtica que han d’assumir els ciutadans per a relacionar-se amb l’Administració, “perquè el que volem és que cristal·litzen més iniciatives emprenedores generadores d’ocupació i riquesa”.

Finalment, i per a concloure, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha deixat clar que “una de les principals fites d’este Consell, en menys de 100 dies, ha sigut la de la bonificació del 99 % sobre l’Impost de Successions i Donacions. Això suposarà un gran avanç a l’emprenedoria, ja que els jóvens emprenedors podran rebre donacions pràcticament lliures de tributació que els permetran posar en marxa un nou negoci o projecte empresarial”.

Galeria d'imatges