Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Cos Europeu Solidaritat

L’IVAJ forma les 35 persones del Cos Europeu de Solidaritat que desenvoluparan el seu voluntariat a la Comunitat Valenciana

27/10/2023
L’IVAJ forma les 35 persones del Cos Europeu de Solidaritat que desenvoluparan el seu voluntariat a la Comunitat Valenciana
  • El director general de l’IVAJ afirma que els voluntariats “promouen un ideal de servei als altres”
  • Hi participen jóvens de 17 nacionalitats que desenvoluparan els seus projectes en 11 municipis de la Comunitat Valenciana 

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat, a l’alberg Serra Mariola, la formació per a 35 xics i xiques que participen en el programa Cos Europeu de Solidaritat, amb l’objectiu que coneguen millor el seu país d’acolliment, perquè es tracta de jóvens que venen de 17 països per a desenvolupar la seua labor altruista a la Comunitat Valenciana durant els pròxims mesos.

El director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, ha explicat que els programes de voluntariat “promouen un ideal de servei als altres”, al mateix temps que permeten desenvolupar “actituds i aptituds que en el futur seran molt importants per a desenvolupar-se en el món adult”.

“S’hi adquirixen experiències vitals i formatives molt importants que ajuden a saber treballar en equip, millorar l’autoestima i viure la vida afrontant els reptes amb optimisme”, hi ha afegit.

Els jóvens, procedents d’Espanya, Rússia, el Marroc, Armènia, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica, Àustria, Itàlia, França, Luxemburg, Lituània, Eslovàquia, els Països Baixos, Noruega, Portugal i Hongria, realitzaran, durant un any, la seua labor de voluntariat en organitzacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, en àrees que van des de la inclusió i la diversitat fins al medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, passant per la transformació digital o la participació juvenil en temes de compromís social, cívic i democràtic.

Seran 11 les localitats de la Comunitat Valenciana que es beneficiaran de la labor solidària d’estos jóvens. En concret, el Real de Gandia, Bellreguard, Quart de Poblet, Requena, València, Sagunt, Agres, Villena, Alzira, Elx i Silla.

Ripoll ha destacat la importància que l’IVAJ s’involucre en l’organització de les accions de solidaritat i voluntariat que desenvolupa la Unió Europea, a través del Cos Europeu de Solidaritat.

Per això, l’IVAJ, en col·laboració amb l’Injuve, ha organitzat este curs d’iniciació en el programa europeu, que té lloc a l’alberg Serra Mariola, a Muro de Alcoy, del 23 al 28 d’octubre.

En este curs, set formadors i formadores introduiran les persones voluntàries al país d’acolliment i els facilitaran els recursos necessaris per al desenvolupament del seu voluntariat, a més de potenciar habilitats socials i comunicatives i establir xarxes amb altres voluntaris.

Les activitats de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat estan dirigides a jóvens d’entre 18 i 30 anys, que residisquen en qualsevol dels països de la Unió Europea, Islàndia, Turquia i Macedònia del Nord.

Certificat Youthpass

La participació en el Cos Europeu de Solidaritat és gratuïta i les persones voluntàries poden accedir a una varietat de serveis de suport, com ara assistència lingüística i formació en línia.

Per a esta aventura solidària, el Cos Europeu de Solidaritat cobrix les despeses de viatge, allotjament i manutenció, i la persona voluntària rep diners de butxaca per a les seues despeses personals, així com suport abans, durant i després de l’activitat. A més, qui participe en un projecte solidari rebrà un certificat de les competències i habilitats adquirides en l’àmbit de l’educació no formal, o soft skills, que podrà incloure en el seu currículum.

 

Galeria d'imatges