Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació
Comunidad educativa

Educació actualitza la plataforma ITACA per a agilitzar la comunicació entre Administració, docents, centres educatius i famílies

27/10/2023
  • La Conselleria llança la nova web ITACA, més intuïtiva i accessible, amb l’objectiu de transformar-se en un espai de difusió més efectiu
  • El sistema d’informació centralitzat Ítaca està en marxa als centres educatius de la Comunitat Valenciana des de 2007

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha actualitzat la plataforma ITACA amb la finalitat d’agilitzar la comunicació entre Administració, docents, centres educatius i famílies.

El Sistema d’Informació d’Innovació Tecnològica Administrativa de Centres i Alumnat, ITACA, connecta tots els membres de la comunitat educativa del Sistema Públic Valencià, des de centres, equips directius i docents fins a les mateixes famílies i l’alumnat major d’edat. Ítaca és el vehicle de comunicació que utilitza diàriament el professorat dependent de la Conselleria d’Educació, tant amb l’Administració com amb les famílies.
 
Es tracta d’una aplicació informàtica fonamental per a la gestió i la comunicació àgil i eficaç als centres educatius que impartixen els ensenyaments d’Infantil; Primària; programes formatius de qualificació bàsica (PFCB o PFQB en valencià); Secundària Obligatòria (ESO), i no obligatòria, com ara el Batxillerat, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), els ensenyaments de Règim Especial, la formació de persones adultes (FPA) i l’educació especial de les diverses modalitats i nivells de Formació Professional (FP).

Com a sistema d’informació, Ítaca està en marxa als centres educatius de la Comunitat Valenciana des de 2007. Amb l’objectiu de millorar l’optimització i la màxima potenciació dels seus recursos, este sistema requerix actualitzacions permanents, que s’han anat desenvolupant periòdicament per especialistes tècnics en els 16 anys que té de vida.

Per a facilitar-ne l’ús, oferir més cobertura i donar suport a la comunitat educativa sobre l’univers Ítaca, este curs acadèmic 23-24 s’ha actualitzat i ara es llança la nova pàgina web, més intuïtiva i accessible, que té com a objectiu transformar-se en un espai de difusió efectiu i una ferramenta útil.

La nova web inclou una ampliació d’apartats relacionats amb la realitat diària de la comunitat educativa del centre i organitza, així mateix, esta informació en quatre seccions generals que permeten conéixer de manera àgil tota la informació actualitzada, manuals d’ús i novetats referents a ITACA, Mòdul Docent, Web Família i Secretaria Digital.

La nova web es pot consultar en els enllaços següents:
ÍTACA INICI
ÍTACA

Galeria d'imatges