Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització es reunix amb les associacions sectorials per a conéixer les seues necessitats en promoció exterior

28/10/2023
La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització es reunix amb les associacions sectorials per a conéixer les seues necessitats en ...
  • En la reunió també han participat el subdirector general d’Indústria i la subdirectora general d’Internacionalització
  • L’objectiu és dissenyar un pla de promoció exterior adaptat a les necessitats de promoció exterior dels diversos sectors 

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha mantingut una reunió amb representants de les associacions sectorials d’empreses exportadores de la Comunitat Valenciana per a conéixer de primera mà les seues necessitats en l’àmbit de la promoció exterior.

“Cada any, Ivace Internacional dissenya un pla de promoció exterior que conté totes les accions previstes en diversos mercats per a donar a conéixer les empreses i els productes de la Comunitat Valenciana a l’exterior”, ha explicat.

“El nostre objectiu és atendre les necessitats dels sectors productius i adaptar-nos en la mesura que siga possible a les seues necessitats, amb la definició del Pla de promoció exterior en col·laboració estreta amb les associacions que representen tots els sectors productius de la nostra Comunitat”, ha explicat Olivas.

Ester Olivas ha avançat la voluntat de la Conselleria d’Innovació de mantindre una línia continuista en este àmbit, amb una dotació pressupostària similar a 2023 i amb el Pla de promoció 2024 que integrarà les activitats consensuades amb les associacions sectorials, contrastades, al seu torn, amb l’equip tècnic d’Ivace Internacional i la Xarxa Exterior de l’Ivace.

En la reunió, celebrada esta setmana en el marc del Congrés Go Global, han participat representants de la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (Fedacova); l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calcer (Avecal); l’Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calcer (AEC), i l’Associació Espanyola de Productes per a la Infància (Asepri).

S’han sumat a esta convocatòria representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (Asebec); Mármol de Alicante, associació de la Comunitat Valenciana, així com la Federació Espanyola d’Associacions d’Industrials i Exportadors d’Il·luminació Decorativa (Fedai-Dec) i l’Associació Nacional de Fabricants i Exportadors de Mobles d’Espanya (Anieme).

Completen la llista d’assistents l’Associació Espanyola de Fabricants d’Equipament per a Bany (Aseban); l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval); la Unió Nacional de Fabricants de Catifes, Moquetes, Revestiments i Indústries Afins i Auxiliars (Unifam); l’Associació Nacional de Fabricants Espanyols de Productes de Neteja i Higiene (Asfel); l’associació Terciario Avanzado; l’Agrupació Espanyola d’Empreses Exportadores (Arvet), i l’Associació de Biotecnologia d’Alacant (AEBA).

A més, per part del Govern Valencià han participat el subdirector general d’Indústria, Vicente Castelló, i la subdirectora general d’Internacionalització, Amparo Ferrer, amb la finalitat d’explicar amb detall les ajudes que s’oferixen des dels respectius departaments i aclarir tot el que és relatiu als costos elegibles als quals es poden acollir les empreses exportadores.

D’altra banda, les associacions han realitzat un intercanvi d’experiències i han agraït la implicació de l’equip d’Ivace Internacional en cada una de les accions que es desenvolupen en els diversos mercats.

Galeria d'imatges