Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació financera

El Consell dona suport a una innovació que facilite l’emprenedoria en tots els sectors i per a tota la ciutadania

27/10/2023
El Consell dona suport a una innovació que facilite l’emprenedoria en tots els sectors i per a tota la ciutadania
  • El secretari autonòmic d'Innovació assegura que “amb innovació aconseguirem ser més competitius, resilients i capaços d'afrontar amb garanties els reptes que ens oferix el futur”
  • La formació i la retenció de talent són clau per a impulsar la innovació i la transformació econòmica de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic d’Innovació, Jerónimo Mora, ha inaugurat l’Innovation Banking Hack Fest, que se celebra a Alacant fins al pròxim dia 29 d’octubre i suposa una oportunitat perquè l’estudiantat universitari presente les seues idees més innovadores al voltant de tot el que engloba la banca i els serveis financers.

L’esdeveniment organitzat per Banc Sabadell, amb la col·laboració del Centre de Competències Tecnològic d’Alacant, suposa una finestra perquè el talent jove oferisca solucions noves i innovadores davant dels reptes que preocupen al mercat bancari, i, segons ha destacat Jerónimo Mora, “és la plataforma ideal on nodrir i retindre el talent jove emergent de les nostres universitats”.

En eixe sentit, ha apuntat Jerónimo Mora, “des del Govern Valencià estem convençuts que la potenciació de la innovació ha d’anar acompanyada de mesures que faciliten l’activitat emprenedora en tots els sectors i per a totes les persones. Necessitem canalitzar tot eixe talent jove, formar-lo i donar-li oportunitats com esta, perquè ells seran els actors que impulsaran la innovació i la transformació econòmica de la Comunitat Valenciana”.

“Amb capacitat d’emprenedoria podrem mantindre i renovar la nostra base productiva i amb innovació aconseguirem ser més competitius, resilients i capaços d’afrontar amb garanties els reptes que ens oferix el futur”, ha assegurat Mora.

A més, Jerónimo Mora ha explicat que des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme s’està treballant per consolidar la Comunitat Valenciana com a líder en innovació i tecnologia, “volem ajudar el nostre teixit empresarial, especialment pimes i micropimes, facilitant-los l’accés a la digitalització i fomentant la col·laboració publicoprivada com a pilars de progrés i creixement econòmic”.

De la mateixa manera, Jerónimo Mora també ha reivindicat la necessitat d’incloure tota la societat en el context de la innovació, “no podem deixar ningú arrere. La innovació és una força poderosíssima, i des de l’Administració hem d’assegurar-nos que arriba a totes les persones, oferint solucions per a millorar la vida de tots i totes”.

Per la seua banda, el director general i director d’Operacions i Tecnologia de Banc Sabadell, Marc Armengol, ha destacat que “per a Sabadell Digital este esdeveniment és una oportunitat fantàstica per a reunir en un mateix esdeveniment socis tecnològics de primer nivell, mostrar l’activitat que desenvolupem al nostre Centre de Competències Tecnològiques d’Alacant i, a més, convocar talents jóvens que segur en futur molt pròxim seran protagonistes del canvi”.

El director territorial de Banc Sabadell, Fernando Canós, ha insistit, a més, que “este és un exemple més del compromís de la nostra entitat amb el territori; per a nosaltres Alacant i la Comunitat Valenciana són clau, i la vinculació del Banc va més enllà d’atendre les necessitats financeres d’empreses i famílies”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones del secretari autonòmic d'Innovación, Jerónimo Mora