Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Nuria Montes demana al Govern una remodelació de l’equip que gestiona l’Imserso davant dels “desastres acumulats any rere any”

28/10/2023
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme qualifica de “despropòsit” el retard en l’enviament de codis als usuaris del programa
  • La Generalitat destina 3 milions d’euros a pal·liar part dels problemes derivats de la “nefasta gestió” de la temporada

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha demanat este dissabte al Govern d’Espanya “una remodelació de l’equip que gestiona els viatges de l’Imserso” davant dels “desastres acumulats any rere any”, “que ha tingut com a resultat una deterioració progressiva del programa”, amb “constants retards, unes condicions que han forçat l’eixida de centenars d’establiments per tot Espanya i errors que afecten directament les persones majors”.

Montes ha fet referència als problemes que este divendres van tindre “desenes de milers d’usuaris de l’Imserso a la Comunitat Valenciana” poques hores abans d’arrancar el programa: “Ens comuniquen que encara no s’han enviat els codis per a fer reserves, i que tant la web, que permet fer les contractacions sense haver de desplaçar-se, com el telèfon d’atenció al client estan col·lapsats i tampoc funcionen”.

Per a la consellera, “es tracta d’un despropòsit més en la llarga llista d’errors comesos de manera reiterada pel Govern d’Espanya i el Ministeri de Drets Socials”. “És increïble que després d’acumular més d’un mes de retard del que hauria d’haver sigut el calendari de venda, i a les portes de començar els viatges, el nombre de despropòsits no deixe de créixer”, hi ha afegit.

Montes ha recordat que els responsables del Ministeri de Drets Socials que dirigix Ione Belarra també han mantingut “un pols constant amb el sector, amb uns preus que obliguen els hotels a treballar a pèrdues” i fins al punt que la Generalitat Valenciana s’ha vist obligada a “intervindre perquè els establiments no abandonen massivament el programa”.

Precisament en les pròximes setmanes, la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme destinarà quasi tres milions d’euros a pal·liar part dels problemes derivats de la gestió de la nova temporada i al manteniment dels llocs de treball que depenen d’esta indústria en temporada baixa. Esta aportació es farà a càrrec de l’ocupació que hagen tingut els hotels que treballen amb l’Imserso en el primer semestre de l’any.

“Per tot això considerem que els responsables de l’actual Ministeri no poden seguir en els seus llocs ni un minut més”, hi ha afegit. “Es necessita una profunda remodelació de l’equip que du a terme estes tasques, perquè han sigut quatre anys acumulats de desastres, de no voler col·laborar amb el sector privat i de desatendre tots els consells i les peticions que s’han fet. I el resultat no ha sigut una millora del servei, sinó tot el contrari”.