Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat reobrirà la setmana que ve el pont de Forcall afectat per l'última DANA

28/10/2023
La Generalitat reobrirà la setmana que ve el pont de Forcall afectat per l'última DANA
  • La directora general d'Infraestructures subratlla que en un termini inferior a dos mesos s'han executat les actuacions necessàries per a l'obertura al trànsit de la carretera
  • Martínez Ruzafa assenyala que la Conselleria compleix el compromís que va anunciar d'agilitzar els tràmits per a retornar les poblacions afectades a la normalitat
  • Les obres de reparació han suposat una inversió de 500.000 euros
     

La directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, ha visitat les obres de reparació de la CV-124 en l'accés a Forcall, on ha explicat que “la Generalitat obrirà al trànsit esta carretera la setmana que ve, després de menys de dos mesos des del començament dels treballs”.

Els passats dies 2 i 3 de setembre es va registrar un episodi de pluges fortes que van causar desperfectes a la província, entre estos, l'ensulsiada de part del mur de contenció del marge dret de la carretera CV-124, en el terme municipal de Forcall. La causa va ser l'increment de pressions que van ocasionar les infiltracions d'aigua.

“Tal com va anunciar la consellera en la reunió amb els alcaldes i la Diputació de Castelló el 7 de setembre, s'han agilitzat els tràmits tot el que ha sigut possible perquè les obres del pont de Forcall puguen retornar a la normalitat als huit municipis afectats pels danys de la DANA a la comarca dels Ports”, ha asseverat la directora general. “Ho vam prometre i ho complim”, ha remarcat.

Martínez Ruzafa ha assenyalat que esta actuació, que ha suposat una inversió de 500.000 euros, “s'ha dut a terme a través del Servei Territorial d'Obres Públiques de Castelló, i en un termini inferior a dos mesos s'han executat les actuacions necessàries per a l'obertura al trànsit de la carretera”.


Fases dels treballs

Els treballs han consistit en una primera fase d'estabilització de la zona de trencament mitjançant l'execució de micropilotes per a poder assegurar el terreny i evitar nous lliscaments. Una vegada finalitzats estos treballs s'ha pogut començar, en condicions adequades de seguretat, l'execució del mur d'escullera emplenat de formigó per a contenció de la carretera.

Esta setmana que ve està prevista l'obertura al trànsit de la carretera, després d'haver finalitzat la primera fase. Les obres continuaran amb el tancament complet del mur d'escullera i les actuacions per a retirar els camins d'accés i que els llits afectats recuperen l'estat natural.

Martínez Ruzafa ha manifestat l'“agraïment als veïns dels municipis afectats, entre d'altres, Forcall, Todolella, la Mata de Morella, Olocau del Rey, Villores, Ortells, Zorita del Maestrazgo i Cinctorres, per la paciència i comprensió enfront de les incomoditats que este episodi els ha causat en el seu dia a dia”.

Galeria d'imatges