President

Carlos Mazón inaugura el nou centre d’interpretació de Benissa

28/10/2023
Carlos Mazón inaugura el nou centre d’interpretació de Benissa
  • L’antiga llotja de Contractació de Benissa es transforma en un museu que mostrarà l’evolució del municipi a través de vestigis històrics
  • El president ha destacat que el nou museu és la prova que la Marina Alta sempre ha sigut una comarca multicultural i una joia de costa i interior

El president de la Generalitat ha inaugurat el Centre d’Interpretació Museu de la Ciutat de Benissa, l’espai del qual, situat en la històrica llotja de Contractació, alberga a l’interior la història del municipi. S’hi poden trobar des de les pintures rupestres de l’abric de Pinos, passant per l’època ibera, romana i morisca, fins a l’arribada d’una de les fites més importants per a la localitat, l’arribada de l’aigua, que va suposar un canvi del model econòmic, de l’agricultura al turisme.

Mazón ha declarat la necessitat de cuidar els recursos socials, històrics i de promoció d’esta mena d’iniciatives, i invertir-hi, perquè ens recorden “la responsabilitat dels nostres avantpassats per a arribar fins ací”. El cap del Consell també ha volgut insistir en el fet que “este museu suposa la prova que la multiculturalitat de la Marina Alta ha existit des de sempre. Des del Neolític fins als nostres dies”.

La llotja de Contractació de Benissa, emplaçada en la part més antiga de la vila, és una construcció que data del segle XVI amb intervencions dels segles posteriors. És el monument més antic del municipi i està declarat Bé d'Interés Cultural des de 1982. 

Galeria d'imatges