President
Pressupostos

Carlos Mazón recalca la "irresponsabilitat” del Govern d’Espanya perquè està “més pendent de l’amnistia que dels pressupostos de les comunitats autònomes”

28/10/2023
  • El president destaca que el Govern d’Espanya té la Comunitat Valenciana “a les fosques” de cara als pròxims pressupostos
  • Assenyala que no coneixem “ni les previsions ni els avançaments de les liquidacions a compte, cosa que fa molt difícil l’elaboració del pressupost”
  • Mazón declara que el Govern central es troba “més pendent de l’amnistia a l’independentisme català que pel fet que la Comunitat Valenciana puga pressupostar amb rigor”, la sanitat pública, els serveis socials i l’educació, a més del “continu menyspreu” en matèria de finançament
  • Els pressupostos del “govern del canvi” consolidaran “les polítiques socials, l’eliminació de la despesa política i les baixades d’impostos”
Benissa.

El president de la Generalitat, Calos Mazón, s’ha mostrat contundent amb el Govern presidit per Pedro Sánchez en matèria pressupostària. Critica que el Govern central es trobe “més pendent de l’amnistia al separatisme català que del fet que puguem pressupostar la sanitat pública, l’educació pública i els serveis socials”. El president ha assenyalat també que el desconeixement de les previsions i els avançaments de les liquidacions a compte estan fent “molt difícil” l’elaboració del pressupost.

El líder del Consell declara que es presentarà un projecte de pressupostos “viu” mentre s’espera poder veure dades certes, ja que és una “irresponsabilitat que tinguem un Govern d’Espanya que no es dirigix a les seues comunitats autònomes”. Mazón destaca que els pròxims pressupostos “consolidaran el canvi” a la Comunitat Valenciana després de “l’herència rebuda per part de l’anterior Consell”, i que es treballarà els pròxims mesos per a ser precisos, pese que “el Govern d’Espanya ens té a les fosques”.

Carlos Mazón critica que Pedro Sánchez es trobe “més pendent de parlar amb Puigdemont que amb les autonomies”, i declara que l’anunci del president del Govern en funcions que s’aprovarà una llei d’amnistia suposa admetre que “en comptes de perdonar es demanarà perdó als que han delinquit”. Recorda que els delictes d’uns certs líders de l’independentisme no són solament “enarborar una bandera en una plaça romànticament, sinó que també inclouen delictes de malversació en els quals han robat i s’han emportat els diners de tots”.

Els pressupostos del canvi seran “durs” per als polítics, però “consolidaran les polítiques socials, l’eliminació de la despesa política i les baixades d’impostos”. Mazón recorda que en els seus primers 100 dies de govern, el Consell ja ha aprovat la reducció d’alts càrrecs a la meitat, la rebaixa d’assessors, l’inici de la reforma fiscal amb la posada en marxa de la Llei d’acompanyament i la recuperació de la gestió directa dels hospitals de Dénia i Manises.

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón