Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Nuria Montes: “El caos en l’inici de l’Imserso és una mostra més de la improvisació i la nefasta gestió del Govern en matèria turística”

29/10/2023
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme acusa l’executiu central de “gestionar d’esquena al sector”
  • Demana destituir els responsables de l’Imserso, tindre en compte les necessitats d’usuaris i empreses i ajustar els preus al mercat
  • Assegura que “la falta de planificació està danyant les perspectives del sector en un moment clau per a la recuperació”
València.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha qualificat este diumenge de “nefasta” la gestió del Govern “en matèria turística, com s’ha demostrat esta setmana amb l’inici dels viatges de l’Imserso” i “la improvisació de l’acord de govern entre PSOE i Sumar per a prohibir els vols curts, cosa que va provocar una caiguda en la Borsa de més de 600 milions a Aena, una empresa amb un 51 % de titularitat pública”.

Montes ha assegurat que, “per desgràcia, comencem a acostumar-nos al fet que una activitat tan important per a la Comunitat Valenciana, com és el turisme, siga constantment maltractada pel Govern”, que “sembla més preocupat de satisfer els seus socis que de gestionar el dia a dia d’un dels sectors que més aporten al PIB espanyol”.

La consellera ha fet referència al “col·lapse” que hi ha hagut en el web de reserves de l’Imserso este divendres, al qual s’ha sumat “el retard en l’enviament de codis als usuaris de la Comunitat Valenciana”. Això ha provocat “un nou desastre després que la falta de planificació ajornara l’inici del programa un mes i mig, cosa que ha afectat desenes de milers d’usuaris i els hotels que han de planificar la temporada”.

En este sentit, Montes ha reiterat la seua petició de destituir l’equip responsable de la gestió de l’Imserso “després d’anys de menyspreus al sector, amb una falta de diàleg constant i decisions que han posat contra les cordes un dels programes més importants per al manteniment de l’ocupació a l’hivern a la Comunitat Valenciana”. Com a exemple ha esmentat “l’obstinació del Ministeri de Drets Socials de mantindre els preus de l’Imserso a un nivell ridícul”, la qual cosa “ha provocat que molts establiments es vegen obligats a tancar en temporada baixa davant de la perspectiva de treballar amb pèrdues”.

Vols curts

La consellera ha posat també com a exemple del “nivell d’improvisació” de l’executiu l’acord tancat entre PSOE i Sumar dimarts passat, que preveu prohibir els vols entre aquelles destinacions que compten amb una alternativa amb tren amb un temps de trajecte per davall de les dos hores i mitja. “La mateixa forma en la qual es va anunciar ens demostra el desastre que suposa la gestió del Govern, que ha suposat pèrdues multimilionàries en una empresa amb una majoria de titularitat pública”, hi ha afegit.

Així mateix, Montes ha recordat que més de 500.000 passatgers van utilitzar en 2022 les línies d’Alacant i València amb Madrid, i que “la falta de concreció en la presa de decisions dels partits que formen part del Govern ha posat contra les cordes aerolínies, usuaris i empreses turístiques que depenen de les connexions per a exercir la seua activitat”.

Per a la consellera, “el que ha passat esta setmana és tan sols la mostra que l’executiu central gestiona des d’una improvisació permanent” i ha exigit “serietat i rigor” a l’hora de prendre decisions sobre un sector clau per als interessos de l’economia valenciana. “De moment, l’única cosa que tenim clara és que la falta de planificació està danyant les perspectives del turisme en un moment clau per a la recuperació”, ha conclòs.