Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Del 12 al 14 de novembre

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a la nova edició de Gastrònoma 2023, la fira gastronòmica més important del Mediterrani

30/10/2023
Turisme Comunitat Valenciana dona suport a la nova edició de Gastrònoma 2023, la fira gastronòmica més important del Mediterrani
  • La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha participat en la presentació de la 9a edició del certamen que acollirà Fira València
  • Gastrònoma compta amb més de 20 mil metres quadrats, una vintena d'espais diferenciats, i hi participen més de 200 ponents, experts i xefs
  • L'Exquisit Mediterrani tornarà a protagonitzar l'escenari central, on s'unirà la riquesa i l'autenticitat de la cuina mediterrània

Turisme Comunitat Valenciana dona suport, un any més, a Gastrònoma 2023, la fira gastronòmica més important del Mediterrani que complix la novena edició i se celebrarà en Fira València del 12 al 14 de novembre.

Este certamen, referent en la gastronomia i que permet fer valdre el producte i el gran treball dels cuiners, compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a través d’un conveni subscrit amb Conhostur, per a la difusió del producte gastronòmic i, d’altra banda, a través d’una subvenció nominativa a Fira València, per al suport a la promoció del producte turístic, entre els quals es troba la gastronomia.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que ha participat en la presentació de les novetats de Gastrònoma 2023, juntament amb el president del certamen, Carlos Mataix, i el director, Alejandro Roda, considera “fonamental” traslladar el suport a esdeveniments com este, que, a parer seu, “no només enriquixen la nostra cultura i el nostre paladar, sinó que també contribuïxen al desenvolupament econòmic i al posicionament de la nostra destinació”.

La Fira Gastrònoma ha experimentat un creixement notable en els últims anys, i ocupa ja més de 20.000 metres quadrats de Fira València, la qual cosa evidencia que “és una plataforma rellevant per a la promoció de la nostra gastronomia com a producte turístic de primer ordre”, ha recalcat la secretària autonòmica.

Així mateix, Moreno ha avançat que “enguany tindrem l’oportunitat d’escoltar més de 200 ponents, experts i xefs de renom, que compartiran la seua saviesa i experiència amb tots nosaltres”. De fet, “la presència de 50 estreles Michelin subratlla l’aposta per la qualitat i el prestigi que envolta esta fira”, hi ha afegit.

En esta línia, la secretària autonòmica de Turisme ha afirmat que “Gastrònoma oferix una oportunitat única per a aprendre dels millors, per a incidir en la formació en este sector, explorar noves tendències i, per descomptat, per a gaudir d’experiències excepcionals com les que hi tindran lloc eixos dies”.

A més, ha volgut posar l’accent en “la diversitat i la varietat d’oferta” com a aspectes més destacats de la Fira Gastrònoma. Amb una vintena d’espais diferenciats, cada un amb un enfocament culinari únic, “este esdeveniment oferix una àmplia gamma de sabors, sabers i experiències”, ha assenyalat.

En concret, un d’eixos espais, la cuina central, porta la marca de l’Exquisit Mediterrani, impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, que tractarà de conjuminar la riquesa i l’autenticitat de la cuina mediterrània. S’hi congregaran prestigiosos cuiners i grans ambaixadors d’esta marca, que és “una mostra del nostre compromís amb la promoció de la nostra identitat culinària única”.

Cristina Moreno ha subratllat que “la Fira Gastrònoma ha deixat una empremta significativa en el nostre panorama culinari”. Així mateix, ha destacat la contribució que fa a “impulsar la gastronomia local, promoure la innovació i la sostenibilitat, i atraure-hi amants de la gastronomia de tot arreu del món”.

Més informació i programació: https://www.gastronoma.es/​​​​​​​

Galeria d'imatges