Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

‘El perfume del tiempo’, vencedora dels Premis de les Arts Escèniques amb tres guardons

30/10/2023
‘El perfume del tiempo’, vencedora dels Premis de les Arts Escèniques amb tres guardons
  • La gala s’ha celebrat este dilluns, 30 d’octubre, al Teatre Principal de Castelló
  • Durant la gala s’ha entregat també el Premi d’Honor per la seua trajectòria al projecte teatral europeu Escena Erasmus

‘El perfume del tiempo’ ha sigut la gran vencedora en la gala dels Premis de les Arts Escèniques en rebre tres guardons, incloent-hi el de millor espectacle teatral. A este se sumen el premi a millor actor per a Juan Carlos Garés i el de millor direcció escènica per a Chema Cardeña.

A la gala, que s’ha celebrat al Teatre Principal de Castelló, ha assistit el director general de Cultura, Sergio Arlandis, que ha entregat el Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2023 al projecte teatral europeu Escena Erasmus, tal com va anunciar recentment la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

Amb este guardó es vol reconéixer tant la trajectòria d’Escena Erasmus com la seua labor en formació, promoció, difusió i producció de les arts escèniques en l’àmbit internacional.

Els premis atorgats en les 18 categories han estat molt repartits entre les companyies i els professionals nominats: ‘Meohadim’, de la companyia Jacob Gómez, ha sigut el guanyador del premi al millor espectacle de dansa; el de millor espectacle d’arts de carrer ha sigut per a ‘Trópico’, de la companyia de dansa Marroch; ‘Ambulant’, de La Fam Producciones, ha obtingut el de millor espectacle de circ, mentre que en la categoria de millor espectacle per a xiquets i xiquetes el premi ha sigut per a ‘Croma, una història dibuixada’, de L’Horta Teatre.

La ballarina i coreògrafa Sol Picó ha rebut el premi a la millor direcció coreogràfica per l’espectacle ‘Titanas’. Christine Cloux, que també optava a este guardó, ha obtingut el de millor ballarina per ‘Corps Seul’, mentre que el de millor ballarí ha sigut per a Edu Migro per ‘Nardo’.

A Juan Carlos Garés, millor actor per ‘El perfume del tiempo’, l’acompanya en la categoria de millor actriu Laura Romero, per ‘Insomnio. Noches de verano’. En la categoria de millor intèrpret de circ el premi ex aequo ha sigut per a Elena Donzel, per ‘Charlas de azucarillo’, i Anna Legrand, per ‘Llum’.

Mafalda Bellido ha obtingut el premi al millor text per ‘Los que comen tierra’, i la millor versió, traducció o adaptació ha sigut per a Iñaki Moral, per ‘Coriolà’. La música de ‘Preludi a la lentitud’ ha portat Anna Sanahuja i Roqui Albero a rebre el premi a la millor composició musical.

L’espectacle ‘Judith’, de Taiat Dansa, un dels que tenia més nominacions, ha obtingut el premi a millor il·luminació per a David Orrico. Blanca Añón ha rebut el premi a millor escenografia per ‘Las Danesas’ i María Poquet ha rebut el de millor Vestuari per ‘La caravana de les flors’.

Amb la fotografia de tots els guardonats ha acabat la gala que ha reunit un gran nombre de professionals valencians de les arts escèniques. Un total de 98 espectacles han concorregut enguany a estos premis amb els quals l’Institut Valencià de Cultura tracta de reconéixer, com cada any, el seu treball en les arts escèniques valencianes.

Galeria d'imatges