Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació

Educació millorarà les condicions dels menjadors escolars rurals de la Comunitat Valenciana

01/11/2023
  • Més de 2.300 alumnes de centres rurals agrupats gaudixen del servici de menjador escolar
  • Al voltant de 150.000 alumnes de la Comunitat Valenciana es beneficien de les ajudes a menjadors escolars, prop del 54 % dels quals té cobert el total del cost del menú
  • El Govern Valencià aposta per oferir una alimentació completa i equilibrada d’acord amb els criteris nutricionals dels experts

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació farà un canvi en la normativa per a afavorir les condicions dels menjadors rurals dels municipis d’interior de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria disposa de prop de 1.100 menjadors escolars a la Comunitat, 91 dels quals es troben en municipis d’interior, pertanyents als 46 centres rurals agrupats, la qual cosa permet que més de 2.300 alumnes es beneficien d’este servici que oferix la Conselleria per a garantir la igualtat d’oportunitats educatives.

Els menjadors de les zones rurals tenen necessitats diferents dels de les zones urbanes, és més difícil oferir un servici de menjador escolar de qualitat segons les necessitats dels centres i que alhora resulte rendible per a les empreses.

Per eixe motiu, des de la Direcció General de Centres Docents s’està treballant per a fer més accessible el servici, afavorir una alimentació més saludable i incentivar la proximitat de les cuines evitant, en la mesura que siga possible, els aliments en format càtering.

“Els menjadors escolars exercixen una funció nutricional i educativa important, contribuïxen a l’adquisició de bons hàbits alimentaris i es transformen en un marc de socialització i convivència. Prova d’això és que en cada curs escolar és superior el nombre d’usuaris del menjador escolar”, ha assenyalat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

En este sentit, Cabo ha manifestat que des del Govern Valencià “s’apostarà de manera decidida per oferir una alimentació completa i equilibrada d’acord amb els criteris nutricionals oferits pels experts”.

Ajudes al menjador escolar durant este curs

Des de la Conselleria d’Educació s’està treballant de manera conjunta amb altres departaments i amb diverses entitats privades que treballen en la millora de l’alimentació de la infància i l’adolescència, des de la perspectiva d’oferir als centres docents una alimentació més saludable i sostenible basada en un augment de l’aportació de verdures, hortalisses, fruites i peix.

El Consell destina més de 75,4 milions d’euros a finançar les beques de menjador durant este curs 2023-2024. D’esta manera, s’estima que més de 150.000 alumnes de la Comunitat Valenciana es beneficien d’estes ajudes, prop del 54 % dels quals tindrà cobert el cost del total del menú escolar.