Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme sostenible

Turisme i l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya destinen 160.000 euros per a difondre les marques Q i S, de qualitat i sostenibilitat turístiques, a la Comunitat Valenciana

31/10/2023
  • La directora general de Turisme ha entregat a Benidorm el segell S de Sostenibilitat Turística a la cadena hotelera RH pel treball que ha realitzat en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • En 2023, un total de 40 empreses de la Comunitat Valenciana estan compromeses amb la marca S de l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya, que fomenta un turisme més responsable i respectuós amb l'entorn

Turisme Comunitat Valenciana i l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya (ICTE) treballen conjuntament per a difondre les marques Q i S de qualitat i sostenibilitat turístiques en el turisme valencià. Es tracta d'elements diferenciadors que aporten un valor afegit i milloren la imatge i reputació de les entitats i organitzacions que aposten per estes.

Per a fer-ho, a través d'un conveni estratègic subscrit entre Turisme i l'ICTE destinen 160.000 euros en 2023 per a, d'una banda, difondre els segells Q i S a través de les ajudes que es concedixen per a la certificació, seguiment i renovació de les dos marques i, d'una altra, implementar un pilotatge de la S de Sostenibilitat inicialment en 40 empreses de la Comunitat Valenciana.

"L'objectiu és fomentar un turisme més responsable i respectuós amb l'entorn i situar-nos com una comunitat autònoma compromesa amb l'excel·lència i la sostenibilitat", ha assenyalat la directora general de Turisme, Esther Labaig, que este dimarts ha entregat a Benidorm la marca S de Sostenibilitat Turística a la cadena hotelera RH.

Un acte de reconeixement pel seu treball en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i en el qual també ha participat el president de l'ICTE, Miguel Mirones; l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el president d'RH Hotels, José Hernández.

Durant la intervenció que ha dut a terme, la directora general de Turisme ha subratllat que "la sostenibilitat s'ha convertit en un pilar fonamental en l'àmbit turístic", una aposta pel futur que considera "no sols necessària, sinó imprescindible". A més, ha posat l'accent principalment que "ja no és una tendència passatgera, és una obligació i una necessitat que ha vingut per a quedar-se".

Per a Esther Labaig "la certificació S atorgada a RH Hotels no sols premia el compromís que té, sinó que també anima uns altres a seguir el seu exemple". En este sentit, ha afirmat que "això no és un premi, sinó un reconeixement a l'esforç i compromís que els porta a complir una sèrie de paràmetres molt exigents".

Així mateix, ha volgut posar l'accent que "la qualitat i la sostenibilitat certificades són i seran la nostra millor carta de presentació en un mercat cada vegada més exigent, coneixedor de la necessitat d'adaptar-se als canvis i contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb els quals estem profundament alineats en la nostra estratègia".

RH Hotels

RH Hotels ha demostrat ser un autèntic pioner en l'aposta per la sostenibilitat des de fa més de 17 anys. La visió que té s'ha convertit en un far d'inspiració per a altres actors del sector turístic, demostrant que la sostenibilitat i la qualitat són inseparables. De fet, segons dades de Qualitur, la cadena disposa de més certificats registrats referents a la petjada de carboni, ISO, EMAS i Q de Qualitat.

A més, han liderat amb valentia un camí que no sols beneficia l'entorn i les generacions futures, sinó que també crea una experiència inoblidable per als viatgers, cada dia més conscients de la importància de la sostenibilitat i més exigents a l'hora de triar i gaudir del seu viatge.

S de Sostenibilitat Turística

El certificat S Sostenibilitat Turística és una marca espanyola que certifica l'ICTE i que s'atorga a una entitat o un recurs quan complix les especificacions tècniques de compliment d'Objectius de Desenvolupament.

Este segell s'obté quan es complix, almenys, un d'estos dos requisits: l'especificació tècnica de compliment amb els ODS o la Norma UNE-ISO 21401-2019 de Sistemes de Gestió de Sostenibilitat per a allotjaments.

Qualsevol organització pública o privada pertanyent a sectors com l'allotjament, agències de viatge, allotjaments rurals, balnearis, càmpings, destinacions, espais naturals, guies de turisme, museus, platges i altres servicis turístics poden optar a esta nova certificació, que s'haurà de renovar anualment a través d'una auditoria externa.

Galeria d'imatges