Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
ITV

La societat pública de les ITV complix el full de ruta pactat amb els sindicats i entrega la documentació necessària per a l’equiparació salarial

01/11/2023
  • La Conselleria d’Innovació ja ha elaborat i ha remés la documentació sol·licitada per Advocacia
  • La Generalitat treballa per a arreglar la complicada situació provocada per l’anterior direcció de Sitval

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat que la Conselleria ja ha remés la documentació que se sol·licitava, per part d’Advocacia General de la Generalitat, a la Secretaria Autonòmica d’Hisenda i a la Direcció General de Funció Pública, “complint amb el primer dels passos que establia l’informe de l’Advocacia per a aconseguir un acord salarial que comporte l’equiparació salarial dels treballadors de les ITV”.

Nuria Montes ha reiterat el seu compromís amb les reivindicacions dels treballadors de les estacions ITV de la Comunitat Valenciana que treballen en la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), i ha manifestat “la prioritat del Consell per complir amb tots els requisits necessaris per a donar cobertura i garantir la seguretat jurídica a este acord laboral”.

“Estem treballant en terminis mínims per a reparar al més prompte possible la difícil situació deixada per l’anterior direcció de la societat pública de les ITV ”, ha assegurat Montes, que ha confiat “en la responsabilitat de totes les parts per a continuar amb el full de ruta establit i pactat amb els sindicats, amb els quals va canalitzar recentment el procés negociador amb la Sitval per a aconseguir un acord d’equiparació salarial per a la plantilla.  

“La Generalitat treballa per a arreglar la complicada situació provocada per l’anterior direcció de Sitval, amb un acord d’equiparació salarial que es va prometre aplicar al juny però que era nul en mancar dels informes exigits a una societat pública instrumental”, ha explicat Montes.

Sitval en xifres

Sitval és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servei públic d’inspecció tècnica de vehicles (ITV). Té estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Orihuela, Pilar de la Horadada, Redován, Torrevieja i Villena, a la província d’Alacant; Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs, a la de Castelló, i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja de Túria, Sagunt, San Antonio de Benagéber, Utiel, València (Campanar i Vara de Quart) i Xàtiva a València.

Junt amb les anteriors disposa de 15 estacions mòbils a la província d’Alacant, 27 a la de Castelló i 18 a la de València. També té 67 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles.

Com a empresa pública, va començar a prestar servei en règim de gestió directa el 27 de febrer passat en unes estacions i el 4 de març en unes altres.

L’any passat, 2022, quan les ITV encara funcionaven en règim de concessió privada, van dur a terme un total de 2.232.274 inspeccions periòdiques a ciclomotors, motocicletes, quadricicles, turismes, taxis, mixtos, autocaravanes, camions, tractocamions, furgonetes, autobusos, remolcs i semiremolcs, vehicles agrícoles, remolcs agrícoles i vehicles d’obres.

Montes, que també és presidenta del Consell d’Administració de Sitval, ha assegurat, finalment, que “la Generalitat coneix bé les dificultats per què passa el servei de les ITV després de la reversió pública executada pel govern anterior, que està donant moltíssims problemes a l’hora que el ciutadà accedisca a un servei bàsic i fonamental”.