Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Centre del Carme i Inestable aposten per la dansa emergent valenciana amb un nou Migrats Dansa

31/10/2023
El Centre del Carme i Inestable aposten per la dansa emergent valenciana amb un nou Migrats Dansa
  • El CCCC i Inestable produïxen la sèptima edició del cicle que reunix propostes d'investigació de creadors i creadores jóvens valencians que, la majoria, han emigrat a l'estranger o ciutats d'Espanya
  • Obres de format mitjà, dos peces llargues i curtmetratges en col·laboració amb Choreoscope, a més d'una programació d'activitats paral·leles del 9 de novembre al 3 de desembre

El director del Consorci de Museus i el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, i el director d’Inestable, i un dels comissaris del cicle, Jacobo Pallarés, han presentat la nova edició de Migrats Dansa.

Del 9 de novembre al 3 de desembre se celebra la sèptima edició d’este cicle que presenta propostes d’investigació de creadors i creadores jóvens valencians, la major part d’ells residents en altres ciutats d’Espanya o a l’estranger.

Durant quatre setmanes, una trentena de professionals de la dansa presentaran peces de format mitjà, a més de l’estrena de dos obres llargues, desenvolupades a partir de les residències atorgades en l’edició anterior. En esta edició, el cicle s’estendrà durant un mes amb una programació que es podrà veure els caps de setmana en el CCCC i Inestable.

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “en el CCCC creiem en la importància de visibilitzar artistes valencians que treballen lluny de casa, oferir-los l’oportunitat de tornar-hi per a mostrar el seu treball”. “La proposta entronca amb la nostra vocació d’ampliar públics per a la creació contemporània en qualsevol de les seues formes d’expressió i de la contínua experimentació en els llenguatges artístics”.

“Inestable és un projecte polític, posicionat com un dinamitzador, com un centre que dona lloc als instruments i els facilita, perquè les creadores prenguen el pols a l’escena, al públic, en el territori i l’entorn en el qual es troben”, ha apuntat el director d’Inestable i comissari de Migrats Dansa, Jacobo Pallarés.

“Migrats Dansa és la posada en pràctica de tot este treball i es traduïx en una escena jove, moderna, experimental, diversa, internacional i plena d’expectatives”, hi ha afegit Pallarés.

“La nostra participació en Migrats Dansa l’any passat va ser una gran oportunitat per a poder portar a casa la nostra segona producció i obrir la nostra projecció a València com a professionals. Enguany, el cicle aposta per la preestrena de la nostra peça ‘Caribe Mix ’23’, en la qual el videoclip actua com a nexe de connexió entre el so i el moviment, que és el que ens mou cap a la creació escènica”, han expressat Mar García i Javi Soler, creadors de ‘Caribe Mix ’23’, obra que tancarà esta sèptima edició.

Totes les propostes que es mostraran en esta edició estan creades per artistes de menys de 35 anys, a excepció de les dos peces que han passat per les residències artístiques. Les autores i autors són professionals que, després d’haver realitzat els seus estudis a València, actualment residixen en ciutats com Tilburg, Anvers, Amsterdam, Tolosa, Granada o Barcelona, o que estan pensant a emigrar per a continuar amb la seua carrera.

Dos caps de setmana al CCCC

El cicle començarà amb l’estrena, del 9 al 12 de novembre, de la peça llarga ‘Que me tiren el dinero al momento como a unx stripper’, de Javi, una peça llarga desenvolupada a partir de la residència atorgada en l’edició anterior.

A partir d’eixe moment, el CCCC presentarà les obres curtes en sessions matinals de dissabte i diumenge al claustre gòtic, mentre que Espai Inestable farà el mateix les vesprades de dijous a diumenge.

Les creadores i creadors que presentaran les seues peces breus són La Repetidora, Cía. L'Abocador, Colectivo Prototipo M.A.D., Paula Puchalt, María Mora, Teresa Almenar, Noelia Sánchez, Sergio Navarro, Boris i Jessica, Gracia i Cristina, Isabel IS MY name, Carol Isach, Alicia Verdú, María Gómez, Juan Sánchez Plaza i Isabel Álvarez Pinazo, Carlos García Meseguer i Zoe Moreno Tárraga, Andreu Ases, Fernando López, Cía. La Basal i Elena Puchol Sola.

Tancarà el cicle l’estrena de ‘Caribe Mix ’23’, de Mar García i Javi Soler, Premi Migrats Dansa 2022, en Espai Inestable, del 30 de novembre al 3 de desembre.

L’entrada al cicle al CCCC és gratuïta. Les entrades per als espectacles d’Espai Inestable es poden adquirir en el web i en taquilla.

Activitats paral·leles

La VII edició de Migrats Dansa presenta activitats paral·leles com ara la projecció, en col·laboració amb Choreoscope, Festival de Cinema de Dansa de Barcelona, d’una sessió especial de pel·lícules sobre el col·lectiu LGTBIQ+, el món del vogue i del twerk, el dimecres 22 de novembre en Espai Inestable; la classe magistral al Conservatori Professional de Dansa de València, de la directora canadenca Marites Carino, sobre la creació en el cinema de dansa, o la trobada de creadores i creadors emergents amb Mauricio Pérez, l’1 de desembre.

Més informació: consulteu ací.

Galeria d'imatges