President
Comerç

Carlos Mazón aposta per un pla de promoció conjunt de la Fira de Tots Sants de Cocentaina per a enfortir-ne el lideratge

01/11/2023
Carlos Mazón aposta per un pla de promoció conjunt de la Fira de Tots Sants de Cocentaina per a enfortir-ne el lideratge
  • Advoca per la col·laboració amb l’Ajuntament de Cocentaina i manifesta el compromís del Consell per continuar reforçant este certamen i consolidar el turisme d’interior de la província d’Alacant
  • La Generalitat difon l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en este certamen de referència 
  • El president ha participat en la inauguració de la 677a edició de la Fira de Cocentaina, que compta enguany amb 800 expositors, amb un valor econòmic total xifrat en 52 milions d’euros 
Cocentaina.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat hui la seua intenció d’impulsar un pla de promoció de la Fira de Tots Sants de Cocentaina juntament amb l’Ajuntament d’esta localitat per a enfortir-ne el lideratge.

Així ho ha traslladat Carlos Mazón en la inauguració d’este certamen, que fins al pròxim 5 de novembre celebra la 677a edició i on ha destacat el compromís del Consell per seguir reforçant esta fira “de referència inigualable”, a través de la col·laboració entre les administracions públiques.

En este sentit, ha assenyalat la importància de “treballar units i coordinats” pels interessos de la Comunitat i per la consolidació del turisme d’interior a la província d’Alacant, perquè “junts som més forts per a treballar pel futur i arribar a més metes”.

Així mateix, ha destacat que la “Comunitat Valenciana obri els braços des de Cocentaina per a tothom” amb un certamen que ha anat creixent i “que ens ha omplit el cor”, del qual, a més, ha destacat el seu valor tradicional i l’adaptació al futur. També hi ha afegit que “els vertaders ambaixadors de la Comunitat es troben hui ací i es referencien ací”.

El màxim responsable del Consell, que ha recorregut diversos estands de la fira juntament amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, ha subratllat la gran projecció econòmica i com és d’important el retorn que genera este esdeveniment comercial no només a Cocentaina, sinó també a la província d’Alacant i en el conjunt de la Comunitat Valenciana. De fet, l’any passat la fira va generar ingressos per un import pròxim als 482.000 euros.

Aparador per a difondre l’oferta turística de la Comunitat

La Generalitat difon l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Per a fer-ho, Turisme Comunitat Valenciana ha instal·lat tres casetes d’informació en el sector dirigit a la promoció turística, que enguany se situa al llarg del carrer Colón, perpendicular a l’avinguda principal del municipi.

En este espai, són presents la Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC), la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, el club d’interior Temps, l’Associació de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana (CV Activa), Tour&Kids, Cocemfe i la marca turística Benidorm.

La fira, el mercat medieval més gran de la Comunitat Valenciana, compta enguany amb prop de 140.000 metres quadrats de zona expositiva i 800 expositors, amb un valor econòmic total d’exposició xifrat en 52 milions d’euros.

El certamen, que ve acompanyat d’una completa programació d’actes culturals i esportius i preveu arribar als prop de 600.000 visitants, compta amb el distintiu de festa d’interés turístic internacional des de l’any 2019 i és bé d’interés cultural immaterial (BIC) des de 2018.

Conveni de col·laboració amb Cocentaina

Cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana col·labora a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Cocentaina per al foment de les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana.

En concret, Turisme ha destinat en 2023 un total de 40.000 euros a l’Ajuntament de Cocentaina per a dur a terme actuacions de màrqueting col·laboratiu per a la promoció de festes d’interés turístic rellevant, com ho és la Fira de Tots Sants.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón