Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell ratifica la declaració d’emergència de les obres en el col·lector general de l’EDAR d’Alcoi per un pressupost de 217.000 euros

03/11/2023
  • La Conselleria de Medi Ambient considera necessari escometre les obres per a evitar el perill que pot suposar per al medi ambient i la salut pública

El Consell ha ratificat la declaració d’emergència de les obres per al restabliment del servei de sanejament del col·lector general de l’EDAR d’Alcoi en les zones de les proximitats al Museu del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant (Muboma) i de Piñero, així com la direcció facultativa corresponent, per un pressupost estimat de prop de 217.000 euros.

A causa de les fortes pluges ocorregudes en la zona el mes de maig passat, es van detectar danys en dos punts del col·lector que requerien una intervenció urgent.

Davant d’estos fets, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha acordat la declaració d’emergència per a escometre com més prompte millor l’execució de les obres necessàries, a causa de l’existència, en la zona afectada, d’una situació de perill greu tant per al medi ambient i la salut pública, com per a la integritat de la mateixa infraestructura.

Així, en la zona de Piñero, després de restablir el servei com més prompte millor, es va haver de realitzar diverses actuacions per a desobstruir i evitar futurs arrossegaments per la força de l’aigua.

D’altra banda, en la zona de Muboma, una vegada reparat el trencament, es va considerar necessari reposar i protegir el col·lector d’aigües residuals per a evitar que una altra tempesta puga tornar a unir les aigües amb les del riu.

A la complexitat de la reparació s’afig la dificultat d’accés a les zones afectades per com és d’abrupte el terreny i la vegetació existent. A més, en tots dos casos es va produir un abocament sobre el llit del riu que calgué restaurar a la condició que tenia inicialment.