Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Motociclisme

El Circuit Ricardo Tormo tanca este cap de setmana el Finetwork FIM JuniorGP de motociclisme

02/11/2023
El Circuit Ricardo Tormo tanca este cap de setmana el Finetwork FIM JuniorGP de motociclisme
  • Les entrades estan a la venda en la pàgina web del Circuit
  • Els dies 4 i 5 de novembre es decidix el campió de la European Talent Cup i els subcampions de JuniorGP i de l’europeu del Moto2

El Circuit Ricardo Tormo celebra este cap de setmana la sèptima i última carrera del Finetwork FIM JuniorGP, l’avantsala del Campionat del Món de Motociclisme.

Amb el títol de JuniorGP en les mans del pilot d’Ayora Ángel Piqueras, de l’equip Honda, queda per decidir qui l’acompanyarà en el podi del certamen de jóvens promeses.

L’italià Lucca Lunetta (KTM) és el millor col·locat, però, amb dos carreres per disputar, en la jornada del diumenge 5 de novembre, un màxim de huit pilots poden matemàticament fer-se amb el subcampionat. El murcià Álvaro Carpe (Husqvarna), el donostiarra Xabi Zurutuza i el català del Centre de Tecnificació del Circuit Joel Esteban (GasGas) són els principals candidats, amb Jacob Roulstone, Adrián Cruces, David Almansa i Nico Carraro amb possibilitats matemàtiques.

Per la seua banda, entre els pilots del Campionat d’Europa de Moto2 la situació és similar, però amb només una carrera a València. L’australià Senna Agius (Kalex) ja es va emportar el títol en la passada cita que va tindre lloc en el traçat aragonés de Motorland, i l’andorrà Xavier Cardelús (Kalex) i l’italià Alberto Surra (Boscoscuro) lluitaran per la segona plaça.

El mateix succeïx amb Daniel Muñoz (Yamaha), que ja ha obtingut el títol de Campió d’Europa de Stock per davant d’Eric Fernández (Yamaha) i de Marco García (Yamaha), que tractarà de conservar la tercera plaça enfront de l’italià Dino Iozzo (Yamaha) i l’australià Archie McDonald (Yamaha).

European Talent Cup

Els més jóvens són els únics que es juguen el títol en l’última carrera. El murcià Máximo Quiles i el càntabre Brian Uriarte es juguen el campionat amb 18 punts a favor del pilot de l’Aspar Junior Team. Quiles ja va ser el guanyador de les dos carreres que es van disputar al Circuit Ricardo Tormo el mes de maig i podria aconseguir el primer títol en la categoria per a l’equip valencià des que David Alonso es proclamara campió en 2020.

Un total de 56 pilots estan inscrits en esta categoria per al cap de setmana, cosa que els obligarà a separar en dos els entrenaments lliures i cronometrats, i realitzar una carrera de repesca en la matinal de diumenge.

Les cinc carreres programades es disputaran en la jornada del diumenge 5 de novembre, cada hora des de les 11.00 hores. Les entrades estan a la venda en la pàgina web del Circuit Ricardo Tormo.

Galeria d'imatges