Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Capital Cultural Valenciana

El Consorci de Museus presenta a Guardamar del Segura la mostra ‘La pintura en la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

02/11/2023
  • L’exposició, que es pot visitar fins al 17 de desembre, és la segona del cicle d’esta localitat com a Capital Cultural Valenciana
  • Inclou peces pictòriques d’onze artistes que mostren la diversitat de tècniques, temàtiques i estils de la pintura contemporània

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, juntament amb l’alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez Pastor, i la regidora de Cultura de la localitat, Pilar Gay, han presentat l’exposició ‘La pintura en la Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, que es pot visitar fins al 17 de desembre a la Casa de Cultura de Guardamar del Segura.

Esta és la segona exposició del cicle de Guardamar del Segura com a Capital Cultural Valenciana i s’hi presenten obres pictòriques de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, una selecció de peces de diversos artistes que reivindiquen la seua força expressiva, tant des de plantejaments abstractes com figuratius, amb una clara determinació i des de la més absoluta contemporaneïtat.

En concret, la mostra que hui s’obri al públic reunix les obres d’Alejandro Casanova, Ana Sansano, Carolina Ferrer, Chema López, Concha Ros, DimasLa, Eduardo Infante, Jesús Herrera, Juan Olivares, M. Dolores Mulà i Perceval Graells.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que al llarg del cicle de Guardamar del Segura com a Capital Cultural Valenciana s’ha pretés “presentar la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ des d’angles diferents”.

“Així, mentre que la nostra primera proposta expositiva es va centrar en el treball artístic amb la ceràmica, per a esta ocasió s’ha reunit una selecció d’obres pictòriques que de nou mostren la diversitat d’artistes, tècniques, temàtiques i estils que componen esta col·lecció, que suposa un enriquidor relat de l’art contemporani de la Comunitat Valenciana”, ha destacat.

Col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, a la qual pertanyen les obres d’esta exposició, va començar a conformar-se en 2017 amb l’objectiu d’impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, reconeixent aquells artistes i peces destacades que oferixen una panoràmica de l’art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini.

Des de llavors, la Generalitat ha adquirit més d’un centenar d’obres d’art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, amb equilibri entre hòmens i dones, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima i que es van incloent en el procés de generar una memòria. Al mateix temps, a través del CMCV, s’ha desenvolupat una activitat expositiva d’estes obres al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

En concret, amb motiu de la designació com a Capital Cultural Valenciana, Guardamar del Segura acull tres exposicions entre setembre de 2023 i febrer de 2024, amb obres de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, seleccionades atesos diversos criteris.

Més informació ací.