President
Alt Consell Consultiu

Carlos Mazón anima a crear, investigar i emprendre en llibertat i sense complexos ni asfíxies ideològiques

02/11/2023
Carlos Mazón anima a crear, investigar i emprendre en llibertat i sense complexos ni asfíxies ideològiques
  • Ha presidit la sessió plenària de l’Alt Consell Consultiu i la incorporació dels Premis Rei Jaume I 2022 a esta entitat
  • El president ha afirmat que “la Comunitat Valenciana ha de créixer en l’ús del coneixement, tenint en compte les nostres fortaleses” i els nostres sectors tradicionals
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha animat a “crear, investigar, emprendre i curar en llibertat i sense complexos ni asfíxies ideològiques”.

En la sessió plenària de l’Alt Consell Consultiu, ha afirmat que “la Comunitat Valenciana ha de créixer en l’ús del coneixement, tenint en compte les nostres fortaleses, perquè sabem que les regions que desenvolupen amb més intensitat l’economia del coneixement registren més renda per habitant i han resistit millor la crisi en termes de renda, productivitat i ocupació”.

Ha explicat que els nostres sectors tradicionals han de ser la base sobre la qual fer eixe salt cap al coneixement: en l’agricultura, investigant i invertint en un ús eficient de l’aigua; en la indústria tradicional, sent capaços d’innovar i aconseguir avanços en la innovació; les energies renovables; l’àrea d’electromedicina; l’arquitectura; la salut; la transformació digital; el clima i l’energia; la mobilitat sostenible; la ciberseguretat, i fins i tot aprofitant les nostres debilitats per a convertir-les en fortaleses, investigant en gestió de les emergències, en la desertificació.

El cap del Consell ha començat la seua intervenció amb un reconeixement a la contribució del professor Santiago Grisolía en la consolidació dels premis i de l’Alt Consell Consultiu, i el seu compromís amb la innovació a la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció ha indicat que “tots hem de canviar la nostra manera de fer les coses, de la mateixa manera que està canviant el món, les superfícies comercials, els proveïdors de serveis, les indústries o els serveis. En tots eixos sectors s’ha apostat per la innovació i ho faran també per la intel·ligència artificial, essencial en l’economia del coneixement”.

Carlos Mazón ha animat a “pensar en el servei que ningú presta, el producte que encara no existix, la necessitat que no està satisfeta, la millor manera d’arribar al consumidor”. I ha assenyalat que la tasca de la Generalitat “s’ha de centrar a fer possible un territori en el qual es puga dissenyar, fabricar, millorar qualsevol prototip i transportar”.

Finalment, ha tingut unes paraules de reconeixement per als components de l’Alt Consell Consultiu pel seu talent i treball en favor de la ciència. “I si sou ací, és per a orientar-nos en les coses que estan per vindre, per a anticipar el futur, com eixos exploradors que en la conquesta de les coses inexplorades es dirigien a un territori desconegut i eren capaços d’anticipar què ens trobaríem immediatament, i quins mecanismes hem d’introduir per a no anar sempre a remolc de la conjuntura”, ha indicat.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón