President
Incendi Montixelvo

Carlos Mazón agraïx l’“intens treball” que fan els efectius sufocant l’incendi de Montitxelvo

03/11/2023
Carlos Mazón agraïx l’“intens treball” que fan els efectius sufocant l’incendi de Montitxelvo
  • El president s’interessa per les tasques d’extinció de l’incendi i per les 850 persones que han hagut de ser evacuades a Terrateig, Ador, Vilallonga i Castellonet de la Conquesta
  • Agraïx la col·laboració de les comunitats de Castella-la Manxa, Múrcia, l’UME i del Ministeri Transició Ecològica
  • Fa una crida perquè la població extreme al “màxim la prevenció”, perquè “el vent és el principal combustible” dels incendis
Montitxelvo.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha agraït l’“intens treball” que fan les brigades i els efectius forestals de la Generalitat i dels consorcis de bombers de València i Alacant sufocant l’incendi de Montitxelvo, i ha destacat “la professionalitat i la coordinació” que demostren en una situació de gran dificultat per les fortes ratxes de vent que s’estan produint a la Comunitat Valenciana.

D’esta manera s’ha pronunciat el president en declaracions als mitjans de comunicació en el lloc de comandament avançat (PMA) de l’incendi que està afectant Montitxelvo i diverses localitats de les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor i el Comtat.

Carlos Mazón s’ha interessat pel treball coordinat que estan realitzant tots els equips d’extinció forestal desplaçats a l’incendi, que a primera hora d’este divendres ha afectat aproximadament 2.000 hectàrees, i ha agraït també la col·laboració de les comunitats de Castella-la Manxa, Múrcia, l’UME i del Ministeri Transició Ecològica, que estan enviant a l’incendi unitats d’extinció aèries i terrestres.

Així mateix, el cap del Consell ha traslladat als veïns de les zones afectades el suport de la Generalitat a les 850 persones que han hagut de ser evacuades a Terrateig, Ador, Vilallonga i Castellonet de la Conquesta.

Finalment, ha fet una crida perquè la població extreme al “màxim la prevenció”, perquè “el vent és el principal combustible” dels incendis. Així, ha demanat també que s’eviten desplaçaments a la zona de Montitxelvo i es duguen a terme activitats en zones forestals que pogueren comportar risc d’incendi.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón