Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Artesania

El Centre d'Artesania dona a conéixer els finalistes de la X edició dels Premis d'Artesania de la Comunitat Valenciana

03/11/2023
Membres del Jurat dels premis d'Artesania de la Comunitat Valenciana
  • Els premis tenen la finalitat de destacar l'excel·lència del treball artesà mitjançant un reconeixement públic a les persones guanyadores i finalistes de cada categoria, així com a totes les empreses que han presentat candidatura
  • Les categories dels premis són: Premi Artesania Comunitat Valenciana, Premi Tradició, Premi Avantguarda, Premi Imatge, Premi Nous Talents i Premi Dona Artesana

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha donat a conéixer les persones finalistes de cada categoria en la X edició dels Premis d'Artesania de la Comunitat Valenciana. Les i els guanyadors es donaran a conéixer en l'acte de lliurament d'estos premis, que tindrà lloc el pròxim 29 de novembre a València.

Els Premis d'Artesania tenen la finalitat de destacar l'excel·lència del treball artesà mitjançant un reconeixement públic tant a les persones guanyadores com als finalistes de cada categoria, així com a totes les empreses que han presentat candidatura. Les categories dels premis són: Premi Artesania Comunitat Valenciana, Premi Tradició, Premi Avantguarda, Premi Imatge, Premi Nous Talents i Premi Dona Artesana.

El Jurat de la present edició ha sigut presidit per la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, per delegació de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i ha estat compost per persones de reconegut prestigi. 

En esta X edició s'han presentat un total de 80 candidatures, de les quals n'han resultat vàlides 76. 

Les empreses finalistes del Premi Artesania Comunitat Valenciana han sigut: Asunción Penalva Mora, Mega Mobiliario S.L, María José Aranda Martínez i Sergio Amar Medina. Esta categoria busca premiar la globalitat d'una trajectòria empresarial, la del conjunt de la seua obra i de les diferents iniciatives per a transmetre els valors positius i diferenciats de l'artesania.

D'altra banda, han resultat finalistes del Premi Tradició les empreses artesanes: Rafael Mora Esteve (amb dos propostes diferents), María José Aranda Martínez, Irene Molina Pascual, Ana Navarro García, David Miralles Alberola, Inés Piquera García, Juan José Salcedo Martínez, Empar Juanes Sanchis i Sergio Amar Medina. Este premi destaca les obres desenvolupades amb criteris d'originalitat i singularitat, tècnica i el mestratge en l'elaboració i la capacitat d'adaptació al mercat i la potencialitat comercial.

A més, el Premi Avantguarda està destinat a premiar les obres caracteritzades pel seu alt valor creatiu i el seu esperit innovador des de l'òptica funcional i formal. En este premi, han resultat finalistes les empreses artesanes: María Teresa Andres Bueno, Mega Mobiliario S.L. Manitas de Plata, Raquel Adrián Ventura, Lisea Orfebres S.L, Cristian David Morillo López, Elisabet Moreno Zapata, Regina Degiorgos Jiménez, Simone Bernadette Mari Asimons i Beatriz Ruiz Piquer.

Quant al Premi Imatge, té com a objectiu reconéixer l'esforç realitzat per les empreses artesanes per a aconseguir una imatge de marca artesana reconeguda i valorada pels mercats, en considerar aspectes de construcció, concepte, presència, comunicació i màrqueting. En esta modalitat les empreses finalistes han sigut: María Nieves Clemente Peris, Articultura de la Terra Coop. V., Candela Blasco Caño, Taizados Calse, S.L. Clara Rodriguez Castellet. Taller de Lutheria SL, Penalva Tradicional e Innovación S.L. i Beatriz Ruiz Piquer.

Pel que fa als finalistes del Premi Nous Talents, que guardona el talent aplicat als projectes artesans més viables de les universitats i escoles d'arts i disseny de la Comunitat Valenciana, estos han sigut: Raquel Piqueras García, Adriana Torija Palacios, Miguel García Gimeno, Enrique Darío Cámara Gomez, Ana Castelló Vallejo, Maria Pilar Viedma Gil de Vergara, María Zaharán, Laura García Sanches, Aida Núñez Menéndez i María Peribañez Abad.

Finalment, el Premi Dona Artesana la finalitat del qual és incentivar i destacar el paper creixent i la importància que té el treball de la dona en el conjunt de l'activitat artesana ha tingut com a finalistes: María Nieves Clemente Peris, Candela Blasco Caño, Silvia Mónica Curvetto, Manitas de Plata, María Teresa Andrés Bueno, María del Carmen Ferrando Guillen, Eva María Ferrer Núñez, Cerveza Artesana Alegría S.L., Elisabet Moreno Zapata i Lucía Lorente Ramajo.

Galeria d'imatges