Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Dades atur

El secretari autonòmic d’Ocupació destaca que la Comunitat Valenciana aconseguix a l’octubre rècord d’afiliacions a la Seguretat Social

03/11/2023
  • Antonio Galvañ destaca la millora del comportament del mercat de treball en la nostra Comunitat
  • L’atur augmenta lleugerament a l'octubre per la fi de la campanya estival

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat hui les xifres d’atur registrat el mes d’octubre a la Comunitat Valenciana, que han reflectit un lleuger increment de 982 persones.

Galvañ ha destacat especialment les dades d’afiliació a la Seguretat Social en la nostra Comunitat. Així, amb 35.516 afiliacions més (1,71 %, superior a la mitjana d’Espanya, 0,45 %) este mes s’ha aconseguit el “rècord d’afiliacions a la Comunitat Valenciana”. A més, el creixement percentual de l’afiliació d’este mes d’octubre a la Comunitat Valenciana és el més gran de totes les autonomies.

Quant al lleuger augment de l’atur que s’ha registrat este mes, el director general de Labora l’ha contextualitzat en la fi de la campanya estival. Així, ha detallat que l’augment de l’atur d’este mes d’octubre s’ha produït sobretot en “activitats sanitàries i de serveis socials” amb un increment de l’11,5 % (1.371 persones parades més) i en l’hostaleria, amb un increment de l’1,7 % (641 persones).

Antonio Galvañ ha explicat que esta pujada té l’origen en la fi de la campanya estival, ja que les dos branques d’activitat presenten un comportament clarament estacional, amb un augment de l’ocupació a l’inici de l’estiu, en el cas de l’hostaleria, pel fort augment de la demanda d’ocupació en este sector, i en el cas d’“activitats sanitàries i de serveis socials”, per a reforçar les plantilles i poder abordar la campanya de vacances del personal sanitari i de serveis socials.

No obstant això, el secretari autonòmic d’Ocupació ha destacat la millora del comportament del mercat de treball en la nostra Comunitat. Així, a la Comunitat Valenciana ha augmentat l’atur “molt per davall de la mitjana d’Espanya”, i és, després de la Comunitat de Madrid, l’autonomia en la qual menys ha crescut l’atur d’Espanya).

“La Comunitat Valenciana disposa d’uns sectors econòmics capaços, forts i innovadors, que han fet que puguen resistir en millors condicions l’actual context econòmic incert”, ha assenyalat Galvañ.

En este sentit, el responsable d’Ocupació ha assegurat que el Consell de Mazón oferirà al teixit productiu valencià “l’entorn adequat, la certitud i les mesures d’incentiu necessàries per a enlairar-se”.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ