Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Innovació

La Generalitat participarà en la 15a Conferència Espanyola Passivhaus que reunirà a València el sector de l’eficiència energètica en l’edificació

04/11/2023
  • Un dels temes clau serà l'aplicació Passivhaus en edificis de zones de clima mediterrani
  • La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge comptarà amb un estand informatiu per a difondre les accions que desenvolupa en este àmbit

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge participarà en la 15a Conferència Espanyola Passivhaus, que reunirà, del 29 de novembre a l’1 de desembre, a València, el sector de l’eficiència energètica en l’edificació.

En esta edició, la Generalitat comptarà amb un taulell informatiu en el qual donarà a conéixer les iniciatives que des de la Conselleria d’Habitatge s’estan desenvolupant per a impulsar la transició ecològica de l’entorn construït, així com la innovació, fomentant la qualitat i la sostenibilitat dels nostres edificis i l’espai urbà.

Entre els temes a tractar durant estes jornades destaquen els fons Next Generation per a la rehabilitació i els projectes públics Passivhaus que hi ha a la Comunitat Valenciana i altres autonomies.

La Plataforma d’Edificació Passivhaus (PEP), associació sense ànim de lucre que engloba professionals, empreses i experts del sector, és l’encarregada d’organitzar esta conferència, que s’ha convertit en el principal esdeveniment a Espanya sobre edificació de consum quasi nul i elevat confort interior.

La Comunitat Valenciana és la cinquena regió d’Espanya amb més superfície certificada Passivhaus, només per darrere d’Aragó, Madrid, Navarra i el País Basc. En concret, compta amb 20 projectes Passivhaus que recullen més de 21.300 metres quadrats del total de 300.000 metres quadrats que hi ha al país, 554 metres quadrats dels quals són de promoció pública. A més, l’aposta de les institucions i del sector fa que actualment hi haja prop de 20.200 metres quadrats en procés de construcció mitjançant este sistema.

Així mateix, ja que la Conferència té lloc a València, una de les temàtiques centrals serà l’aplicació de l’estàndard Passivhaus al clima mediterrani. Diversos experts donaran les claus específiques per a construir edificis de consum energètic quasi nul en un clima caracteritzat per hiverns suaus i estius càlids i humits. Les jornades també inclouen la visita de diversos edificis Passivhaus com ara la Casa M&M i la Casa LA a Rafelbunyol, un edifici plurifamiliar a Godella i l’edifici Aqua de Quart, a Quart de Poblet.

La Plataforma d’Edificació Passivhaus (PEP) és l’associació sense ànim de lucre que promou la construcció d’edificis altament eficients i sostenibles. Fundada en 2008, la Plataforma va suposar a Espanya un salt qualitatiu cap als edificis de consum d’energia quasi nul·la dos anys abans que la Directiva Europea marcara 2020 com a objectiu per a la consecució d’estos edificis de molt alta eficiència energètica. En l’actualitat, l’associació compta amb més de 950 socis repartits per tota la geografia espanyola.