Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Qualitat Turística

Turisme Comunitat Valenciana entrega els distintius Sicted de qualitat turística a entitats i serveis turístics de Benicarló

03/11/2023
Turisme Comunitat Valenciana entrega els distintius Sicted de qualitat turística a entitats i serveis turístics de Benicarló
  • La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha participat en l'acte d'entrega dels certificats, juntament amb l'alcalde del municipi, Juan Manuel Cerdà
  • La Comunitat Valenciana compta amb 41 destinacions adherides a este programa, amb un total de 1.415 serveis turístics distingits, i és la primera comunitat autònoma en nombre d'entitats certificades

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat, ha reconegut este divendres a Benicarló entitats i serveis turístics del municipi que han aconseguit el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted).

La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha entregat en el Magatzem de la Mar de Benicarló, juntament amb l'alcalde de la localitat, Juan Manuel Cerdà, i la regidora de Turisme de Benicarló, Inmaculada Calvet, els distintius als serveis turístics que van ser distingits en l'últim Comité de Distinció del Sicted, celebrat al juny de 2023.

Actualment, Benicarló compta amb 26 serveis distingits, dels quals tres s'han certificat per primera vegada, i onze han aconseguit renovar el seu segell. En concret, les entitats distingides que s'unixen al projecte Sicted en 2023 són: la Policia Local, el Restaurante Neptuno i el bar Bitter Cocktail.

A més, onze empreses de Benicarló han renovat el certificat enguany i són: Anavegar; Apartamentos El Oasis; Apartamentos Els Romers; el centre hípic de Benicarló; Edificio Bel: Explora Maestrat; Hotel Rosí; Mucbe: Pizzeria Mauro; Restaurante Frexes i la Tourist Info de Benicarló.

Durant l'acte, la directora general de Turisme ha remarcat que “estos distintius Sicted són un reconeixement de gran importància perquè demostra el compromís d'esta destinació amb la qualitat i l'excel·lència en turisme”.

En esta línia, ha incidit en què “no són premis”, sinó que són “el millor símbol d'una gestió turística responsable i de qualitat, d'un compromís mesurable i certificat”, ha afegit.

Per a Esther Labaig “el Sicted és el compromís de tots els agents que interactuen en l'itinerari del turista, des d'allotjaments, hostaleria, Tourist info, a la policia local o empreses d'oferta complementària”, i que sense dubte “atorga el nom a este segell de Compromís amb la Qualitat Turística”.

Així mateix, Labaig ha posat l'accent que “des de Turisme Comunitat Valenciana treballem activament amb les destinacions per a sensibilitzar i acompanyar en este compromís amb la qualitat”. De fet, ha recordat que “el turisme de qualitat és un objectiu compartit”; i ha assenyalat que, “el Sicted és una eina molt valuosa per a aconseguir-lo”.

Així mateix, ha subratllat que “este projecte de qualitat turística és un clar exemple de cogobernança on participa el sector i l'administració en els seus tres àmbits, nacional, autonòmic i local”.

Finalment, la directora general de Turisme ha encoratjat els serveis relacionats amb el turisme de Benicarló a unir-se a esta iniciativa, per a formar part d'un equip que “treballe unit amb l'objectiu d'elevar els estàndards de qualitat de tot el nostre sector”, ha ressaltat.

A la Comunitat Valenciana el Sicted està implantat en més del 41 % del territori, comptant amb 41 destinacions adherides a este programa i un total de 1.415 serveis turístics distingits, la qual cosa ens posiciona com la primera comunitat autònoma en nombre d'establiments certificats.

Galeria d'imatges