President
Fira de turisme WTM

Carlos Mazón promociona la Comunitat Valenciana com a destinació 'tax free' i preveu un creixement del 10 % del turisme britànic

06/11/2023
Carlos Mazón promociona la Comunitat Valenciana com a destinació 'tax free' i preveu un creixement del 10 % del turisme britànic
  • Assegura que es preveu un repunt en l'arribada de turisme britànic per a l'any que ve, per la qual cosa es consolida este mercat com a principal emissor per a la Comunitat Valenciana 
  • Insta el sector turístic a continuar sent “competitius, oberts i hospitalaris” davant dels canvis de flux per la inestabilitat internacional
  • Destaca que, per primera vegada, participen les set marques turístiques valencianes unides perquè “totes estem en posició de créixer”
  • El president de la Generalitat ha participat en l'acte de benvinguda en la fira WTM de Londres on ha assegurat que la tramitació administrativa per a derogar la taxa turística està “molt avançada”
Londres.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat la fira World Travel Market de Londres per a promocionar la Comunitat Valenciana com a destinació tax free, ja que segons ha assenyalat, “l'amenaça de la taxa turística desapareixerà”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l'acte de benvinguda organitzat per la Generalitat en el certamen de fira internacional, en el qual també ha participat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

En este acte, el president ha assegurat que la Comunitat Valenciana és un territori “amable, competitiu i ambiciós” i s'ha mostrat convençut de la seua capacitat per a liderar el “turisme sostenible” i de les seues “condicions de competitivitat immillorables”.

Carlos Mazón s'ha compromés a evitar “qualsevol pal a la roda” que perjudique el sector turístic valencià i, en concret, a acabar amb la taxa turística i ha assegurat que els tràmits administratius per a poder derogar este impost es troben “molt avançats”.

Principal mercat emissor per a la Comunitat

Respecte del turisme britànic, el cap del Consell ha assegurat que la derogació de la taxa i les condicions de competitivitat que caracteritzen el sector turístic de la Comunitat incidiran en un increment del 10 % de turistes procedents d'este país, consolidant l'increment de turistes experimentat en els últims anys, a pesar del Brèxit, de la pandèmia i del context internacional.

A este últim aspecte s'ha referit també i ha instat el sector turístic a continuar sent “competitius, oberts i hospitalaris” davant dels canvis de flux per la inestabilitat internacional, i ha mostrat la seua esperança que la situació “política i social” que travessa Espanya “no ens jugue una mala passada, perquè som una destinació consolidada, la inestabilitat mai ajuda”. 

Mazón ha recordat que el britànic és el principal mercat emissor per a la Comunitat Valenciana, a la qual cosa ha contribuït el fet de ser l'autonomia millor connectada amb el Regne Unit, ja que compta amb connexions aèries amb 21 aeroports britànics.

En concret, ha destacat que l'any passat 2,2 milions de britànics van visitar esta comunitat, dels quals un 88,7 % va triar com a destinació la província d'Alacant i, més de la meitat, un 52,6 %, Benidorm, xifres que suposen un augment de visites del 20 % entre gener i agost de 2023. 

Unió de marques turístiques valencianes

El president ha destacat que per primera vegada la Comunitat Valenciana participa en la fira WTM amb les seues set marques turístiques unides perquè “totes estem en posició de créixer”, i ha mostrat la seua satisfacció per haver incrementat la representació institucional valenciana en este certamen al qual han acudit els presidents de les diputacions, alcaldes i representants de les principals destinacions turístiques.

El cap del Consell ha insistit a mostrar que la Comunitat Valenciana és una destinació “preparada, madura, molt professional, i amb una gran diversitat turística, de sol i platja, cultural, esportiva i gastronòmica”.

300 reunions amb professionals

El cap de l'executiu valencià ha assegurat que en els tres dies de duració del certamen es preveu que les entitats valencianes mantindran més de 300 reunions de treball amb aerolínies, operadors turístics i agències de viatge, entre altres companyies del sector, per a fomentar acords que permeten intensificar l'arribada de turistes.

Per la seua banda, el president també mantindrà reunions de treball amb operadors turístics com Jet2holidays, amb companyies de transport aeri com Bristish Airways, i amb altres empreses del sector com Expedia o Tripadvisor.

Espai de la Comunitat Valenciana en el certamen

La fira World Travel Market constituïx un dels certàmens turístics internacionals més importants del món en el qual Turisme Comunitat Valenciana participa amb un estand institucional que dona cabuda a 34 associacions, ajuntaments, empreses i entitats turístiques, amb l'objectiu de facilitar el contacte entre les marques i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana amb professionals britànics del sector.

Les marques turístiques que participen en l'estand institucional són el Patronat de Turisme Costa Blanca, Turisme de Benidorm, Alacant Turisme, València Turisme, Visit València, Elx i el Patronat de Turisme de Castelló. 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón