Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

La Generalitat aposta per la sostenibilitat com a palanca de canvi que ajudarà a crear nous llocs de treball qualificats

07/11/2023
La Generalitat aposta per la sostenibilitat com a palanca de canvi que ajudarà a crear nous llocs de treball qualificats
  • La indústria és el sector que més esforços ha fet en la millora contínua de l’eficiència energètica i en la substitució de combustibles
  • Ivace prioritzarà els projectes d’R+D+I en línia amb el Pacte Verd Europeu, i potenciarà les oportunitats de les energies renovables

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç, Consum i Energia, Felipe Carrasco, ha assenyalat l’aposta del Govern Valencià per la sostenibilitat “com a palanca de canvi, que permetrà afrontar amb èxit els reptes i les oportunitats de l’economia del present i del futur i ajudarà a crear nous llocs de treball qualificats”.

Felipe Carrasco ha fet estes declaracions en la inauguració de la 8a edició del València Green Summit: Fòrum de Desenvolupament Sostenible, on ha insistit que “la sostenibilitat és un repte que requerix un exercici de consciència social i responsabilitat de tots els agents implicats en este propòsit”.

La trobada Fòrum de Desenvolupament Sostenible València Green Summit, organitzada per la Cambra de Comerç de València amb el finançament de l’Ivace, reunix a València experts, líders empresarials, acadèmics i representants de l’Administració pública per a abordar els desafiaments i les oportunitats que afronta el planeta.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic d’Indústria ha destacat el “paper clau” de les empreses en este procés de canvi “pel seu immens paper transformador no només de l’economia, sinó també de la societat, els models de producció i el consum”.

En este sentit també ha reconegut l’“esforç” que la indústria, en concret sectors com la moda, l’electrònica i la construcció, fa en la millora contínua de l’eficiència energètica i en la substitució de combustibles.

Per a Felipe Carrasco, la innovació, la investigació, la cooperació i la col·laboració publicoprivada cobren gran importància en tot este procés.

Així mateix, ha indicat que la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de l’Ivace, té en el seu full de ruta prioritzar, dins del seu pla d’R+D+I Empresarial, aquells projectes d’empreses en línia amb el Pacte Verd Europeu i que impulsen mesures com la circularitat, l’ecodisseny, la simbiosi industrial o l’aprofitament i la valoració de residus.

De la mateixa manera, ha informat que en matèria energètica “treballarem en una transformació del sistema energètic que ajude a potenciar les sinergies entre les oportunitats que oferixen les noves energies renovables, i el d’un sòlid creixement de la indústria manufacturera”.

En este sentit, l’objectiu és “liderar projectes estratègics que faciliten la captació de fons europeus i que ens permeten participar en les grans convocatòries de finançament estatal”, hi ha afegit Carrasco.

La 8a edició del València Green Summit: Fòrum de Desenvolupament Sostenible continua a la vesprada amb un monogràfic d’energia, en el qual participa el director general d’Energia i Mines, Miguel Arguelles.

Galeria d'imatges