President
Reducció d’impostos

Carlos Mazón anuncia que el Consell derogarà la taxa turística este divendres

07/11/2023
Carlos Mazón anuncia que el Consell derogarà la taxa turística este divendres
  • El president de la Generalitat i la consellera d'Innovació i Turisme han signat este dimarts la proposta de decret llei per a eliminar l'impost
  • Assenyala que s'ha signat a Londres per a traslladar al mercat turístic britànic que “no ens molesta, sinó que és benvingut a la Comunitat Valenciana”
  • Assegura que el sector turístic, així com tota la indústria i l'economia de la Comunitat Valenciana que obtenen un retorn del turisme, “estan d'enhorabona”
Londres.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà en la pròxima reunió, que se celebrarà este divendres, el decret llei pel qual es deroga la taxa turística a la Comunitat Valenciana.

Mazón ha fet este anunci durant el desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació que ha tingut lloc este dimarts en la fira WTM de Londres, en el qual també ha participat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

El cap del Consell ha mostrat la seua “gran satisfacció” per materialitzar este compromís, i ha explicat que amb la signatura de la proposta d’acord a Londres, junt amb la consellera d’Innovació, es vol traslladar al mercat turístic britànic que “no ens molesta, sinó que és benvingut a la Comunitat Valenciana”.

Mazón ha insistit que els 2,2 milions de turistes procedents del Regne Unit que han visitat enguany la Comunitat, i els 2,5 milions que s’espera rebre el pròxim 2024, “no han de pagar per vindre, són benvinguts”, missatge que ja està sent traslladat a través de totes les agències turístiques britàniques per tot el Regne Unit.

Així mateix, ha destacat que el sector turístic, així com tota la indústria i l’economia de la Comunitat Valenciana que, d’alguna manera, es beneficien i obtenen un retorn del turisme, “estan d’enhorabona”.

Per al president, la taxa turística aprovada pel Botànic mitjançant la Llei 7/2022, de 16 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible, “només ha sigut una amenaça absurda”, “un bastó en la roda a la nostra competitivitat”, la conseqüència de la qual podia haver sigut que milers de turistes deixaren de triar la Comunitat Valenciana com a destinació i que turoperadors, agències de viatge o aerolínies “viraren cap a una altra banda”.

Per tot això, Carlos Mazón ha subratllat la seua satisfacció per la derogació de l’impost que haguera afectat l’economia valenciana, i ha insistit que la Comunitat “és una terra oberta, turística, hospitalària” i que disposa d’un sector “madur i professional”, amb una gran oferta “cultural, esportiva, gastronòmica i, per descomptat, de sol i platja”.

Millorar el posicionament del sector

El president ha explicat que més enllà de la quantia econòmica que haguera suposat la taxa turística, este impost suposa llançar un missatge negatiu al turisme i en concret al mercat britànic, que és l’emissor més important de turistes per a la Comunitat Valenciana.

A més, Mazón ha explicat que el mercat valencià és “molt competitiu” i demana cada vegada més paquets turístics. En este sentit, ha assenyalat que el posicionament en línia és “fonamental”, ja que “una diferència de dos o tres euros en el preu d’un hotel en un cercador suposa passar de la primera pàgina a la número 25”.

De la mateixa manera, ha indicat que països competidors com ara Itàlia, Turquia, Croàcia, o el nord d’Àfrica, “estan lluitant per cada cèntim que els supose millorar la seua competitivitat”. En este sentit, i tenint en compte que els turistes britànics demanen “un viatge segur, amb tot inclòs, i a través d’agències de viatge i turoperadors”, el president ha considerat necessari millorar el posicionament de la Comunitat Valenciana sent “els millors en tot i també en la pressió fiscal”.

El decret llei per a la derogació de la taxa turística serà tramitat d’urgència i després que l’aprove el Ple del Consell serà remés a les Corts perquè es convalide, per la qual cosa entrarà en vigor quan es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón