Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Cens Sensellarisme

Igualtat participa en el recompte per al cens de persones sense llar de Castelló de la Plana, Alacant i Elx

07/11/2023
  • ​​​​El secretari autonòmic de Família i Serveis Socials i el director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament col·laboren esta nit en el recompte
  • El mes d'octubre passat ja es va realitzar a les ciutats de València, Gandia i Torrent

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge realitza esta nit el recompte nocturn de persones sense llar a les ciutats de Castelló de la Plana, Alacant i Elx, continuant la col·laboració en el projecte pilot creat pel Ministeri de Drets Socials i l’Agenda 2030 per a la constitució d’un cens de persones sense llar.

En esta ocasió, el secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, participa, junt amb la regidora de Benestar Social i Esports de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Maica Hurtado, i el grup de voluntaris i voluntàries, en el recompte que es durà a terme a la ciutat.

Per la seua banda, el director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller, participarà en el recompte que es farà a Elx junt amb la regidora d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament, Celia Lastra.

Ignacio Grande ha recordat que l’alta participació, més d’un centenar de persones voluntàries amb formació especialitzada, ha sigut possible gràcies a la “col·laboració i coordinació” de la Conselleria amb els ajuntaments i les entitats que treballen en este sector i que han volgut participar en este projecte, que pretén “quantificar tant el nombre de persones que es troben al carrer com aquelles altres que pernocten en centres d’allotjament”.

La constitució d’un cens de persones sense llar permet conéixer les principals característiques sociodemogràfiques, edat, sexe i origen de les persones localitzades i analitzar les seues condicions de vida relacionades amb les causes i els processos de pèrdua de la llar, relacions socials, nivell formatiu, activitat, utilització de serveis i prestacions públiques i estat de salut.

Este projecte s’emmarca dins de les actuacions de l’Estratègia nacional per a la lluita contra el sensellarisme a Espanya amb la finalitat d’ampliar, millorar i sistematitzar la informació disponible relativa a les persones sense llar i afavorir una metodologia comuna perquè les dades puguen ser comparables entre ciutats.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana fa un recompte ampliat sobre el projecte inicial proposat des del Ministeri, incloent-hi més ciutats, a més de les capitals de província. El mes d’octubre passat ja es va realitzar a les ciutats de València, Gandia i Torrent.