Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Innovació i la Universitat d’Alacant proposen un seminari web per a aprofundir sobre la necessitat d’educar en comunicació digital

- La jornada en línia tindrà lloc el divendres 10 de novembre, i les inscripcions es poden fer ací
La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i la Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, han programat un seminari web en línia i gratuït entorn de l’alfabetització mediàtica en comunicació digital, el divendres 10 de novembre.
La jornada planteja un doble objectiu: d’una banda, pretén ser un espai d’aprenentatge en el qual es puga aprofundir en el component educatiu de la comunicació. A més, s’exposaran els resultats de dos estudis sobre desinformació i adults majors; d’altra banda, es presentaran les diverses accions que ha desenvolupat la Càtedra al llarg de l’any.
La primera conferència establirà les bases de la funció educativa de la comunicació i del concepte d’educomunicació. A continuació, es proposarà un diàleg entre dos grups d’investigació centrats en l’alfabetització mediàtica, la desinformació i els adults. Finalment, s’exposaran els resultats de les activitats dutes a terme i es presentarà una campanya informativa.
La inscripció es pot fer a través d’este enllaç.
També, dins de les activitats de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, s’ha concedit el premi al millor treball de fi de grau, dotat amb 500 euros, al treball del graduat en Enginyeria Multimèdia de la Universitat d’Alacant Andrés García Miras, sobre ‘Disseny i desenvolupament d’una app per a traçabilitat de tasques i treballs d’un fuster’.
El treball, segons ha explicat la directora de la Càtedra, Natalia Papi, proposa el disseny d’una aplicació que tracta de donar solució a les bretxes digitals. En este cas, se situa la persona en el centre, la persona usuària de l’aplicació, i es desenvolupa una solució tecnològica que té en compte criteris d’accessibilitat i usabilitat per a facilitar el treball en un àmbit laboral.
“Amb esta proposta, l’estudiant posa el focus en la part tecnològica i posa de manifest la importància de treballar en equips multidisciplinaris, formats per especialistes en informàtica, multimèdia, sociologia i comunicació, per a abordar des dels diversos angles la bretxa digital generacional i poder posar solucions que acosten la tecnologia a les persones”, ha conclòs Papi.
L’estudiant premiat, Andrés García, ha exposat que la idea del projecte va sorgir en veure com l’organització del treball del seu pare amb el seu treball de fusteria no era eficient, per a la gestió de tasques usava una llibreta que a vegades oblidava i altres no recordava on ho havia apuntat. Per això va sorgir la idea de digitalitzar els seus processos d’organització mitjançant una aplicació, de la manera més simple possible i accessible.
La Càtedra de Bretxa Digital Generacional forma part de la xarxa de càtedres finançades per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que, junt amb les cinc universitats públiques valencianes, tracta d’analitzar i reduir les bretxes digitals a la Comunitat Valenciana.