President
Condemna a la violència

Calos Mazón: “Protestarem on faça falta i ho farem sense bengales, ni caputxes ni passamuntanyes”

08/11/2023
Calos Mazón: “Protestarem on faça falta i ho farem sense bengales, ni caputxes ni passamuntanyes”
  • El president de la Generalitat assegura que “ens manifestarem a plena llum, i si és de nit ens il·luminarem perquè sàpien els qui som, que no tenim por i que sàpien quants som”
  • Condemna la violència “en tots els seus termes, vinga d'on vinga i es dirigisca contra qui es dirigisca”
  • Subratlla que “la fermesa no està renyida amb la moderació”
  • Insistix que la discòrdia i la divisió “no beneficien a qui, des de la pluralitat política, tracta d'exercir la protesta assenyada, sentida, ferma i contundent”
Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha expressat la seua condemna a la violència que hi ha hagut en els disturbis de les últimes hores “en tots els seus termes, vinga d’on vinga i es dirigisca contra qui es dirigisca”.

Carlos Mazón ha defés el dret a la manifestació i a expressar les discrepàncies als carrers d’una manera pacífica, i ha insistit que “ningú tinga dubte que protestarem on faça falta i ho farem a la llum del dia, i si és de nit, no ho farem amb bengales, caputxes ni passamuntanyes. Ens il·luminarem amb els nostres mòbils perquè se’ns veja la cara, perquè sàpien els qui som, perquè sàpien que no tenim por i perquè sàpien quants som”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte de clausura del I Fòrum Socioeconòmic de la Comunitat Valenciana, organitzat pel Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana, on ha realitzat una valoració dels incidents violents que van tindre lloc la passada nit a Madrid.

De la mateixa manera, ha assegurat que “qualsevol classe de protesta, per legítima i comprensible que siga, no pot convertir-se en un exercici de violència”, ja que, en cas contrari, “la raó que assistix les protestes es perd”.

El cap del Govern Valencià ha subratllat que “la fermesa no està renyida amb la moderació” i com a exemple d’això s’ha referit a la manifestació multitudinària celebrada diumenge passat a València, “per a cridar amb contundència: en el meu nom no”. “Este exercici de protesta pacífica -ha insistit- és l’exemple que ha de seguir qualsevol manifestació que pretenga aconseguir objectius legítims en una democràcia moderna”.

Finalment, el president ha reiterat que “els contextos de discòrdia i divisió no beneficien de cap manera a qui des de la pluralitat política tracta d’exercir la protesta assenyada i sentida, a més de ferma i contundent”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats