President
Jornada CES

Carlos Mazón aposta per “impulsar el diàleg social i l’acord per a generar estabilitat i progrés a la Comunitat Valenciana”

08/11/2023
Carlos Mazón aposta per “impulsar el diàleg social i l’acord per a generar estabilitat i progrés a la Comunitat Valenciana”
  • El president de la Generalitat advoca per un orde econòmic i social “just, efectiu i inclusiu, compromés amb la llibertat i favorable al creixement”
  • “No entenc el diàleg social en termes de victòries de part, sinó des del diàleg amb tots”, ha assenyalat Mazón
Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat este dimecres per “impulsar el diàleg social i l’acord per a generar estabilitat i progrés a la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha assenyalat Carlos Mazón durant la clausura del I Fòrum Socioeconòmic organitzat pel Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV), un acte en el qual també han estat presents el president del CES, Arturo León; l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat.

Carlos Mazón ha assenyalat que l’objectiu del Consell és fer realitat “un orde econòmic i social que siga just, efectiu i inclusiu, que estiga compromés amb la llibertat i siga favorable al creixement econòmic”.

Per a dur-ho a terme, el president ha assenyalat que és necessari reforçar el diàleg social permanent, com a instrument d’escolta de raons, exposició d’arguments i acord de decisions. Així, ha indicat que “personalment i políticament” no entén el diàleg social “en termes de victòries de part, sinó des del diàleg amb tots, ja que el diàleg social no té propietaris ni guardians”.

“En esta Comunitat es continua parlant, ja que creiem en la pluralitat, a parlar amb rigor i amb dades certes. Estem usant el diàleg per a tot, per a l’aigua, per al finançament, per a les nostres inversions, per al port de València i per a la ceràmica. Parlem tots i tots ens escoltem”, ha manifestat el cap del Consell.

Carlos Mazón també ha elogiat la labor que està desenvolupant el CES, un organisme que s’ha convertit en “facilitador d’avanços, aglutinador d’idees, perspectives i propostes”, i ha portat el seu paper més enllà de l’elaboració de dades i estadístiques “cap a una labor de prospecció i d’anàlisi molt necessària en el moment actual”.

Així mateix, ha apostat per la realització de jornades de reflexió com la celebrada este dimecres, que contribuïxen al fet que les institucions mantinguen “la seua capacitat diagnòstica de l’entorn social i l’impuls de noves accions des d’una sana col·laboració interdisciplinària”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón