Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Consum

La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum organitza la III Fira del Consum Responsable

12/11/2023
  • El certamen es realitzarà els dies 18 i 19 de novembre a la plaça de la Reina de València amb el lema 'Consum responsable, vida saludable'
  • Una trentena d'estands exposaran i oferiran a la venda productes de proximitat vinculats amb l'alimentació, el tèxtil, la cosmètica i les energies renovables, entre d'altres

La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha organitzat una nova edició de la Fira del Consum Responsable amb l'objectiu de fomentar el canvi d'hàbits de consum cap a un model més sostenible.

El certamen reunirà una trentena d'empreses i organitzacions valencianes compromeses amb este horitzó, que exposaran i tindran a la venda una gran varietat de productes relacionats amb una alimentació equilibrada i de proximitat, moda tèxtil sostenible, comerç just, cosmètica natural, bioconstrucció, energies renovables i gestió racional de residus, entre d'altres.

A més, en el marc de la fira s'han programat una sèrie d'activitats que inclouen conferències sobre alimentació infantil, tallers participatius orientats a un públic familiar, reciclatge de roba o complements, així com espectacles musicals de caràcter lúdic i recreatiu.

La fira té un doble objectiu. D'una banda, donar a conéixer la qualitat dels productes i servicis de les empreses i entitats artesanals que promouen un consum responsable i de proximitat en la Comunitat Valenciana, i, d'una altra, fomentar un canvi d'hàbits socials de consum amb la vista posada en un futur més sostenible.

En paraules de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, "es tracta, d'alguna manera, de començar a substituir propostes o models de negoci que donàvem per inqüestionables per a evolucionar cap a un consum crític i responsable, menys impulsiu i més sostenible".

La III Fira del Consum Responsable es podrà visitar a la plaça de la Reina de València els dies 18 i 19 de novembre. L'horari serà de les 11.00 a les 21.00 hores el dissabte 18, i de les 11.00 a les 20.00 hores, el diumenge 19.