President

Carlos Mazón destaca el suport del Consell a la promoció de la música i el talent de la Comunitat Valenciana

09/11/2023
Carlos Mazón destaca el suport del Consell a la promoció de la música i el talent de la Comunitat Valenciana
  • Recorda que el Consell recuperarà l'assignatura de Música en l'ESO a partir del pròxim curs
  • Ratifica el suport de la Generalitat a la creació, el talent i la indústria de la música “que continuen lluitant per tirar avant”
  • El president de la Generalitat ha participat en l'acte d'obertura de la Fira Valenciana de la Música Trovam
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el suport del Consell a la Fira Valenciana de la Música Trovam, així com a la promoció de la música i el talent de la Comunitat Valenciana, durant la visita al certamen que ha obert les portes este dijous.
 
El cap de l'executiu valencià, que ha participat en l'acte d'obertura de l'onzena edició de Trovam, ha mostrat l'aposta decidida de la Generalitat per impulsar “la creació, el talent i la indústria de la música, que continuen lluitant per tirar avant”.

En este sentit, ha assegurat que el Consell treballa a dissenyar noves mesures de suport a la indústria de la música de la Comunitat Valenciana entre les quals preveu la simplificació de la burocràcia administrativa i estratègies promocionals a través de les plataformes digitals.

Carlos Mazón també ha recordat que l'assignatura de música tornarà a formar part del currículum de l'Ensenyament Secundari Obligatori a partir del pròxim curs escolar, després que l'anterior Consell la suprimira. D'esta manera, es pretén que tots els joves valencians reben formació musical i puguen continuar “cultivant la cultura i la nostra arrel musical”.

El president ha destacat la tradició musical que caracteritza la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que és “la més musical d'Espanya”, i ha instat administracions públiques a continuar homenatjant els seus músics “tant els grans com els que estan lluitant per tirar avant”, i a donar suport a la promoció d'espais com el Trovam que contribuïxen a donar a conéixer “l'enorme talent i potencial musical” de la Comunitat Valenciana.

Col·laboració publicoprivada

La Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura, destina en esta edició del Trovam un total de 220.000 euros a les despeses de funcionament del festival, per la qual cosa és el patrocinador principal de la fira, que també compta amb la col·laboració d'altres administracions públiques.

Es tracta d'una fira del sector de la indústria musical que reunïx més de 400 professionals, entre cantants, grups musicals, productors, mànagers, empreses tècniques, i oferix 40 actuacions musicals en viu fins al pròxim 11 de novembre, a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana.

Esta edició té com a novetat l'activitat formativa Trovam, per la qual cosa el festival també es convertirà en lloc de trobada i formació dels futurs professionals de la indústria musical. En concret, està prevista la participació d'alumnes del màster en Música de Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid, junt amb estudiants de les universitats UJI de Castelló, la Universitat de Barcelona i estudiants de l'IES de Vila-roja a Almassora, únic centre formatiu de la província de Castelló dedicat a formar professionals tècnics d'esdeveniments i espectacles.

El projecte Trovam va nàixer en 2013 organitzat per la Valencian Music Association (VAM!), una associació professional d'empreses valencianes dedicades a la producció, el management, l'edició i la difusió de la música valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón