Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Infòrum 2023

Igualtat destina més pressupost a les entitats locals perquè incrementen un 30 % la contractació de tècnics de joventut

09/11/2023
  • Susana Camarero ha clausurat Infòrum 2023, que ha reunit a Elda, durant dos dies, 160 professionals de la Xarxa Jove
  • Ha destacat l'aposta del seu departament per un sector de joventut “professionalitzat i reconegut”

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat que per a 2024 s’ha incorporat una partida de 10,6 milions d’euros perquè els ajuntaments i les mancomunitats puguen contractar un 30 % més de tècnics de joventut, és a dir, fins a 365 professionals, 85 més que enguany, per a consolidar un sector de joventut “professionalitzat i reconegut”.

Susana Camarero ha clausurat a Elda l’edició d’enguany d’Infòrum, un esdeveniment organitzat per l’IVAJ, que, sota el lema ‘Pensant en el futur, en nous cicles; buscant les claus del nou sistema de joventut’, ha reunit durant dos dies 160 professionals de la joventut procedents dels municipis i les mancomunitats de la Comunitat Valenciana que formen part de la Xarxa Jove.

En la seua intervenció, la vicepresidenta segona s’ha referit a la importància d’este esdeveniment, que, des del seu naixement, ja fa més de 20 anys, s’ha consolidat com una de les cites de “més rellevància en el camp de les polítiques de joventut que tenen lloc al nostre país”.

Tal com ha assenyalat Camarero, per al Consell, abordar els problemes de la població jove és una prioritat “essencial”, i en este camí els tècnics de joventut fan un paper “imprescindible” que ha de ser reforçat i potenciat a través de la “municipalització d’estes polítiques”.

Susana Camarero ha fet referència a les diverses iniciatives i mesures que es posaran en marxa al llarg d’esta legislatura, com un nou pla estratègic de joventut de la Comunitat Valenciana o el decret de desenvolupament de la Llei de polítiques integrals de joventut, que donen resposta al que “demana el sector”. Així mateix, ha esmentat l’elaboració d’una nova llei de voluntariat per a la Comunitat Valenciana, que incorporarà les necessitats de la joventut.

D’altra banda, ha posat l’accent que en estos moments el grup d’edat amb més persones “vulnerables econòmicament” ja no són les persones majors, sinó els i les jóvens de 20 a 29 anys.

Es tracta, hi ha afegit, d’una realitat que des dels poders públics hem d’afrontar amb actuacions concretes per a “facilitar l’emancipació, que té hui dos reptes: el mercat laboral i l’habitatge”. Amb este objectiu, ha assenyalat, “implementarem les polítiques d’habitatge integrades amb una perspectiva social i dissenyades per a les persones jóvens”.

Finalment, ha agraït el treball dels i les professionals de joventut que amb la seua labor “aconseguixen que milers de jóvens troben el suport necessari per a recórrer el seu propi camí de manera autònoma”.

Infòrum 2023

Infòrum és la cita anual més important de professionals de joventut per a actualitzar-se i trobar solucions als problemes diaris en els seus llocs de treball, a través de sessions específiques sobre diversos temes d’especial interés per a la gent jove, com ara el foment de la participació, la comunicació o el benestar emocional.

En l’edició d’enguany ha participat el filòsof i divulgador David Pastor Vico, amb la conferència ‘Políticas de juventud para desconfiados’, on ha explicat la seua tesi en favor del pensament crític i col·lectiu davant de l’individualisme, i Andrea Henry, presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya, entre altres ponents.

Al llarg d’estos dos dies s’ha presentat també l’estudi ‘Joventut i pornografia en l’era digital’, realitzat per FAD Joventut amb el finançament de l’Observatori Valencià de la Joventut, i s’han donat a conéixer els programes que gestiona l’IVAJ, com ara Erasmus+ Joventut, el Cos Europeu de Solidaritat o Jove Oportunitat (JOOP).

També s’ha celebrat la taula redona titulada ‘40 anys, i ara què?’, en la qual diferents professionals de joventut han reflexionat sobre l’evolució de les polítiques de joventut en els últims anys i sobre el camí a seguir.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero