Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Programació Castelló

El Palau de Congressos de Peníscola presenta Carmelo Gómez en ‘Las guerras de nuestros antepasados’

10/11/2023
El Palau de Congressos de Peníscola presenta Carmelo Gómez en ‘Las guerras de nuestros antepasados’
  • L’obra és un text de Miguel Delibes, adaptada al teatre per Eduardo Galán
  • La Filmoteca Valenciana presenta, al Paranimf de l’UJI, la pel·lícula Time to Love, del cineasta Metin Erksan

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta al Palau de Congressos de Peníscola, este diumenge 12 de novembre, a les 19.00 hores, l’obra Las guerras de nuestros antepasados.

La peça teatral és una adaptació de l’obra de Miguel Delibes realitzada per Eduardo Galán i interpretada per Carmelo Gómez i Miguel Hermoso. La direcció és de Claudio Tolcachir. En la novel·la, que va ser publicada en 1975, Delibes llança un crit per a preservar la pau enfront dels conflictes i denuncia la violència de la guerra.

L’obra ens presenta el reclús Pacífico Pérez, que va recordant la seua vida, guiat per les preguntes del doctor Burgueño, metge del sanatori penitenciari on està internat. El pare, l’avi i el besavi de Pacífico van envoltar la seua infància amb l’obsessió de les seues guerres. Però Pacífico és un jove ingenu i d’exacerbada sensibilitat. No obstant això, també ell acabarà matant de manera inesperada, sobtada, sense sentit.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir ací.

La Filmoteca al Paranimf de l’UJI

D’altra banda, la Filmoteca Valenciana continua amb la programació del cicle ‘En pantalla gran’ al Paranimf de la Universitat Jaume I. L’Aula de Cinema de l’UJI i la Filmoteca reunixen en este cicle diversos títols de la història de la cinematografia que s’han restaurat i es tornen a exhibir en una pantalla gran de cinema.

Este dissabte 11 de novembre i el diumenge 12 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Time to Love, del cineasta Metin Erksan. El film, restaurat en qualitat d’imatge 4K, permet tornar a visionar una destacada pel·lícula turca que combina la tradició sufí i l’essència de la Nouvelle Vague.

Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir directament en la taquilla del Paranimf de l’UJI.

Galeria d'imatges