President

Carlos Mazón: “No consentirem que Pedro Sánchez i el separatisme català xafen la nostra terra”

09/11/2023
Carlos Mazón: “No consentirem que Pedro Sánchez i el separatisme català xafen la nostra terra”
  • Anuncia que “reivindicarem, siga on siga i allí on faça falta, la igualtat de tracte, la igualtat entre les autonomies i, en definitiva, la igualtat entre espanyols”
  • Assenyala que la Comunitat Valenciana, “com a principal afectada per este immoral acord”, encapçalarà la recuperació dels valors constitucionals i llança un missatge d’“unitat, consens i esperança” al poble valencià
  • Assegura que “mai transaccionaré amb la destrucció dels valors constitucionals per diners, ni renunciaré a la defensa de cada euro que amenace els pilars fonamentals del benestar dels valencians”
  • El president de la Generalitat ha fet una declaració institucional sobre l’acord firmat este dijous entre PSOE i Junts per Catalunya per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “no consentirem que Pedro Sánchez i el separatisme català xafen la nostra terra”, en referència a l’acord firmat este dijous entre PSOE i Junts per Catalunya per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern d’Espanya.

Així ho ha manifestat en una declaració institucional en la qual ha denunciat que amb este pacte “s’ha consumat la ruptura dels valors constitucionals que els espanyols vam acordar en 1978”, ja que “infringix la igualtat entre ciutadans, l’equitat entre regions i la solidaritat entre totes les autonomies que conformem Espanya”.

Carlos Mazón també ha subratllat que “la separació de poders és un dels pilars bàsics de les societats modernes i mai ningú pot, ni ho ha de fer, estar per damunt d’este principi”, i ha insistit a destacar que “el pacte dinamita els acords que tots ens vam donar i canvia per complet les regles del joc. Pedro Sánchez i els separatistes catalans han rubricat amb la seua firma la diferència entre ciutadans de primera i de segona”.

El cap del Consell ha reivindicat que la Comunitat Valenciana “és una regió històrica d’Espanya” i que els valencians, alacantins i castellonencs “són espanyols de primera, per la qual cosa no tolerarem cap menyspreu cap a ells”.

De la mateixa manera, ha recordat que “en 1261 Jaume I va jurar a València, davant de les Corts Valencianes, la nostra identitat com a poble atorgant-nos “els furs” i la nostra autonomia” i hi ha afegit que “no consentirem que, en el segle XXI, discriminen una terra solidària, diversa i plural”.

Per tot això, ha anunciat que “reivindicarem, siga on siga i allí on faça falta, la igualtat de tracte, la igualtat entre les autonomies i, en definitiva, la igualtat entre espanyols”.

Missatge d’unitat, consens i esperança

En la seua declaració institucional, el president ha assenyalat que la protecció de l’estat del benestar dels ciutadans de la Comunitat Valenciana “no és cap trofeu, ni és un xec en blanc per a solucionar problemes polítics, perquè eixa igualtat són col·legis, són hospitals, són serveis socials i, en definitiva, eixa igualtat no és el benefici d’uns pocs sinó la qualitat de vida de tots”.

“No es tracta d’una qüestió d’esquerres o dretes —hi ha afegit—, és una qüestió d’igualtat o desigualtat, i la Comunitat Valenciana està a favor de la igualtat. El pacte de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont no ho està”.

En este sentit, ha volgut llançar un missatge al poble valencià, “missatge d’unitat, de consens i esperança”, i ha indicat que la Comunitat Valenciana, “com a principal afectada per este acord immoral, encapçalarà des de hui la recuperació dels valors constitucionals per a garantir que els ciutadans d’esta terra no perdran ni un dels seus drets”.

En este sentit, ha manifestat que la recuperació dels valors constitucionals es farà “de manera tranquil·la, allunyats de fanatismes i fora del soroll, però sense fer ni un pas arrere”, i ha insistit que es reivindicarà “el que és just i ens correspon, ara i sempre”.

Carlos Mazón ha assegurat que “mai transaccionaré amb la destrucció dels valors constitucionals per diners, ni renunciaré a la defensa de cada euro que amenace els pilars fonamentals del benestar dels ciutadans d’esta terra”, i ha conclòs assenyalant que “la Comunitat Valenciana està més preparada que mai per a defendre els seus ciutadans. Vam dir que hi hauria canvi, i n’hi va haver. Dic que defendré la igualtat i ho faré. Compliré amb la paraula donada”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaració insitucional del president de la Generalitat, Carlos Mazón