Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Serveis Socials

La Residència Caixa Ontinyent de l’IVASS celebra el XVIII aniversari amb una jornada de portes obertes

10/11/2023
La Residència Caixa Ontinyent de l’IVASS celebra el XVIII aniversari amb una jornada de portes obertes
  • Han participat les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies en un ambient festiu amb xocolatada i discomòbil
  • Este centre de l'IVASS atén 40 persones amb discapacitat intel·lectual i compta amb un equip multidisciplinari de 46 professionals

La Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva, pertanyent a l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha celebrat el XVIII aniversari amb l’organització d’una jornada de portes obertes en la qual han participat les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies.

Este centre oferix atenció residencial en 40 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, i compta, entre altres, amb un equip multidisciplinari de 46 professionals d’atenció directa, personal tècnic i de suport. A més, està situat al nucli urbà de la localitat, la qual cosa facilita l’accés als serveis i la participació de les persones usuàries en l’entorn comunitari.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha subratllat “la gran labor” del personal de la residència, i ha insistit que, “a més d’assistir les persones usuàries en les activitats bàsiques de la vida diària, contribuïxen a promoure el seu desenvolupament integral com a persona treballant les seues capacitats a través de l’exercici físic i de programes d’estimulació cognitiva i sensorial”.

María José Rico ha assenyalat que, tal com ha manifestat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge en la seua intervenció en les Corts, “les polítiques socials són una prioritat per al Govern Valencià, i en IVASS estem treballant amb el ferm propòsit de garantir un servei digne i de qualitat per a les persones usuàries dels nostres recursos”.

En este sentit, ha explicat que s’està fent un estudi que “ens oferisca una visió real de la situació de tots els centres i serveis de l’entitat a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, per a establir un pla d’actuacions que ens permeta esmenar les deficiències detectades en instal·lacions i les mancances en equipament i material tècnic, així com abordar les necessitats de personal”.

Centres i serveis

La directora general de l’IVASS ha recordat que l’entitat atén més de 1.300 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental greu, dany cerebral adquirit i majors dependents, en més de 30 centres i serveis de diversa tipologia a la Comunitat Valenciana.

Nou d’estos centres són residències que tenen un total de 469 places per a persones amb discapacitat intel·lectual i estan als municipis d’Alzira, Aldaia, Burjassot, Cheste, Manises, Ontinyent, Rocafort i Xàtiva, a la província de València, i Elx a la província d’Alacant.

En estos recursos es desenvolupen programes terapèutics i activitats d’oci que afavorixen el benestar i l’autonomia de les persones usuàries. A més, s’oferix un servei d’orientació i suport a les famílies, que, en esta ocasió i amb motiu del dihuité aniversari, han pogut gaudir d’una jornada festiva amb xocolatada i discomòbil a la Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva.

Galeria d'imatges