Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació Turística

Turisme ultima la posada a punt del Sistema d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana que transmetrà coneixement al sector

11/11/2023
Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur)
  • Nuria Montes anuncia que “a final d'este mes ja podrà estar en funcionament la plataforma web”
  • Este projecte impulsarà la generació de coneixement turístic i sustentarà la presa de decisions del sector de la Comunitat Valenciana
     

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), està ultimant la posada a punt del Sistema d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana (SIT-CV) per a generar i transmetre coneixement al sector turístic professional.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha incidit que el SIT-CV “està molt avançat” i ha anunciat que “a final d'este mes ja podrà estar en funcionament la plataforma web que allotjarà les diferents eines d'intel·ligència del sistema”.

Montes ha avançat que “serà una eina que compartirem amb destinacions i empreses per a tractar de ser més efectius en la planificació, les estratègies i l'anàlisi, tant presents com futurs, dels mercats turístics”.

A més, ha remarcat que este projecte, que impulsarà la generació de coneixement turístic i sustentarà la presa de decisions del sector de la Comunitat Valenciana, “afronta la recta final de la primera fita”.

En concret, es preveu el llançament de la plataforma web que donarà valor a la infraestructura i les tecnologies big data, intel·ligència artificial (IA) i cloud computing, i d'un primer servici que permeta la consulta i visualització de dades de turisme internacional, a través de quadres de comandament i informes estadístics.

En les pròximes setmanes es realitzaran panells informatius amb el sector d'allotjaments, destinacions i experts en matèria de tecnologia, dades i innovació turística, i així es donarà continuïtat a les sessions de treball que es mantenen des de l'Invat·tur, junt amb proveïdors i experts en analítica de dades.

Finançat amb càrrec als fons NextGenerationEU, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), en una primera fase el SIT-CV facilitarà al sector turístic l'anticipació i adaptació a l'evolució del mercat turístic, a partir de la consulta de dades sobre mercats emissors nacionals i internacionals, així com de la competència.

Així mateix, en una segona fase, l'eina oferirà la possibilitat de consultar dades relatives a indicadors de sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, i també secundarà en la gestió turística de les empreses i destinacions en este sentit.

Sistema d'Intel·ligència Turística de la CV

Este sistema d'intel·ligència turística de la Comunitat Valenciana facilitarà l'anticipació i l'adaptació de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana a les tendències del mercat; a més, permetrà donar accés al sector a diferents servicis tecnològics per a capturar, integrar, processar i analitzar diferents fonts de dades. 

A més, gràcies al SIT-CV, es podrà comprovar l'evolució natural del mercat turístic, i això permetrà a empreses i destinacions turístiques analitzar la situació present i futura dels mercats emissors nacionals i internacionals. El nou sistema també permetrà conéixer els patrons de consum dels diferents viatgers i poder actuar amb immediatesa.

En definitiva, esta fórmula impulsada des de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) permetrà visualitzar informes i quadres de comandament interactius per a una avançada presa de decisions estratègiques.

Galeria d'imatges