Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Dia Universal de la Infància

Igualtat prepara un programa ampli d’activitats per a celebrar el Dia Universal de la Infància

11/11/2023
  • Dissabte que ve se celebra una jornada lúdica als Vivers amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i 18 entitats més

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge està ultimant els preparatius per a celebrar el Dia Universal de la Infància amb un programa ampli d’activitats i la col·laboració de l’Ajuntament de València i 18 entitats de la Comunitat Valenciana.

Dissabte que ve, 18 de novembre, se celebrarà al jardí de Vivers de València una jornada lúdica i educativa perquè xiquetes, xiquets i adolescents, i les seues famílies, puguen conéixer els drets dels quals són titulars a través de jocs i activitats.

L’acte pretén ser una commemoració de la firma de la Convenció dels Drets del Xiquet, que servisca per a divulgar els drets de la infància i l’adolescència, sensibilitzar la ciutadania sobre estos drets i visibilitzar i informar sobre la labor que realitzen les entitats i els organismes que treballen vinculats amb la infància i l’adolescència.

Sota el lema ‘No et deixes emmudir, tens els teus drets’, la jornada comptarà amb diversos estands on es desenvoluparan una sèrie de tallers, jocs i activitats relacionats amb alguns dels drets recollits en la Llei d’infància i adolescència de la Comunitat Valenciana: el dret a la protecció de la vida i de la integritat física i psíquica; el dret a la informació; els drets de la ciutadania, o els drets relacionats amb el medi ambient, l’entorn urbà i la mobilitat.

L’ambientació de la jornada està inspirada en la temàtica del joc de taula sobre drets d’infància i adolescència Emmudiks Attack, de manera que cada xiquet, xiqueta i adolescent participant representarà un heroi o heroïna que anirà vencent els monstres que volen atacar els drets recollits en la llei. Per a fer-ho, hauran de realitzar els tallers i les activitats que cada entitat haurà elaborat, i participar-hi.

Esta jornada commemorativa comptarà, a més, amb La Colla en Ruta d’À Punt i les actuacions de diversos artistes com ara Tin Robots, amb el seu concert Play Beatles for Kids, DJ Butoni i Marcel el Marcià, entre altres; pantalles de projecció; estands de les entitats organitzadores i col·laboradores; entrega de records i marxandatge, i repartiment d’aigua i fruita. Les activitats comptaran amb monitors per a acompanyar les xiquetes i els xiquets.

Entitats participants

Junt amb la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, i l’Ajuntament de València, enguany participen en l’organització dels actes les entitats Save the Children; Impuls; Associació Quera; AAAFEXA CV; Kumpania; Emafi; Nueva Infancia; Creu Roja; APNADAH; ANAR; UNICEF CV; AVAF; Fanucova; Consell Escolar; Càritas; À Punt; el Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, i el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció de la Comunitat Valenciana.