President
Derogació taxa turística

Carlos Mazón: “A la Comunitat Valenciana llevem barreres mentre uns altres a Espanya creen diferència i divisió”

10/11/2023
Carlos Mazón: “A la Comunitat Valenciana llevem barreres mentre uns altres a Espanya creen diferència i divisió”
  • La derogació de la taxa turística es publicarà el dimarts en el DOGV i entrarà en vigor l'endemà 
  • Subratlla la unió de tot el sector turístic, que, junt amb les cambres de comerç i la patronal, han treballat per la derogació de l'impost 
  • Assegura que este impost anava a afectar els visitants nacionals i internacionals i també turistes de la mateixa Comunitat Valenciana 
  • El president de la Generalitat ha presentat al sector turístic de la Comunitat Valenciana el decret que deroga l'impost al turisme
     
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que a la Comunitat Valenciana “llevem barreres” mentre uns altres, a Espanya, creen “diferència i divisió”.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la trobada mantinguda amb el sector turístic, en què ha signat el text pel qual se suprimix l’impost al turisme, que es publicarà dimarts que ve en el DOGV i entrarà en vigor el dimecres 15 de novembre, tal com ha indicat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha assenyalat que “hui estan passant coses a Espanya que ens afectaran i davant de les quals hem de prendre consciència. Hui, ací, al Palau de la Generalitat, llevem barreres, mentre que a Espanya les estan posant “amb més murs, més tanques i més impediments a la convivència, la trobada i la unitat”.

“Hui, ací, llevem barreres, fem més pròxims els pobles i provoquem la trobada cultural nacional i autonòmica. Llancem un missatge de benvinguts i d’unitat, just en el mateix moment en el qual uns altres estan llançant el missatge de divisió i de diferència entre espanyols de primera i de segona”, ha manifestat el cap del Consell.

Un impost també per als valencians

Carlos Mazón ha assenyalat que l’impost al turisme afectava tant els visitants nacionals i estrangers com els mateixos valencians que visitaven qualsevol de les tres províncies, i ha assegurat que “això s’acaba ara”.

Ha explicat que en termes d’estratègia i promoció turística cap al Mediterrani i cap al món, la Comunitat Valenciana “no es podia permetre posar bastons a la roda” i ha assegurat que la Comunitat Valenciana serà turística o no ho serà, perquè per a ser sostenible i ser social, necessitarà ser turística i estem preparats per a fer-ho”.

Durant la seua intervenció, el president ha qualificat el sector turístic de “madur i professional, un sector que està invertint en sostenibilitat, qualitat, digitalització i a millorar les condicions laborals dels seus treballadors, i que clama per un entorn fiscal més adequat”.

Col·laboració publicoprivada

En l’acte han participat els representants d’Hosbec, Conhostur i Fevitur, que han mostrat el seu agraïment al president Carlos Mazón per la “celeritat i prestesa” a derogar la taxa turística, i han coincidit en la necessitat de mantindre una estreta col·laboració entre el sector públic i el privat.

El president d’Hosbec, Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana, Federico Fuster, ha manifestat que amb la decisió del Govern de Mazón “s’ha fet justícia” amb un sector que aporta més del 15 % del PIB i que dona treball a més de 200.000 persones que “tornen a tindre fe en el seu treball, el seu esforç i dedicació, que es trobaven en perill”.

Per la seua banda, el president de Fevitur, Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics, Miguel Angel Sotillos, ha destacat la unió del sector per aconseguir la derogació d’“una trava administrativa més, sorgida després de la pandèmia”, que, segons ha assenyalat, anava a afectar especialment les famílies, ja que el 79 % dels clients d’estos allotjaments són famílies amb xiquets.

Finalment, Manuel Espinar, president de Conhostur, Confederació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, ha insistit a rebutjar una taxa que es va plantejar en un moment de crisi inflacionària després de la pandèmia i que restava el creixement del sector turístic, que, a més, anava a afectar els mateixos turistes valencians.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón