President
Campanya cítrics 2023-2024

Carlos Mazón mostra el compromís del Consell per defendre i recuperar el protagonisme de la citricultura valenciana

10/11/2023
Carlos Mazón mostra el compromís del Consell per defendre i recuperar el protagonisme de la citricultura valenciana
  • Assenyala que el Consell “lluitarà” en el marc europeu i nacional per una igualtat de tracte per als cítrics valencians
  • Destaca que el pressupost de 2024 preveu més ajudes per a assegurances agràries, lluitar contra les plagues i acabar amb la burocràcia
  • Mostra el seu compromís per la promoció dels cítrics valencians, dels quals ha dit sentir-se “orgullós”
  • Subratlla la labor de la Indicació Geogràfica Protegida Cítrics Valencians i l'aposta que fa per l'excel·lència 
     
Rafelguaraf.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el compromís del Consell per defendre i recuperar el protagonisme de la citricultura valenciana, durant l’acte del primer tall de cítrics valencians que marca l’inici de la campanya 2023-2024.

En el transcurs de l’acte, en el qual també han participat el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, i el president d’IGP Cítrics Valencians, José Barrés, Carlos Mazón ha manifestat sentir-se “orgullós” dels productes de la Comunitat Valenciana i, en concret, dels seus cítrics, especialment de la taronja.

Així, ha assenyalat que cal defendre este sector, no només pel que suposa en termes d’ocupació, sinó també pel que significa com a “senyal d’identitat, arrel i ànima” de la Comunitat Valenciana.

El president ha destacat la “qualitat” dels nostres cítrics, que ha fet que la Comunitat Valenciana “estiga present a tot el món”. “La taronja s’ha convertit en el nostre millor ambaixador, per Espanya, per Europa i pel món”, ha indicat Mazón, que ha mostrat la seua intenció de continuar promocionant els cítrics.

Compromisos

El president de la Generalitat també ha subratllat que el suport del Consell a este sector es materialitza en els pressupostos de 2024 amb més ajudes per a assegurances agràries, més fons per a la lluita contra les plagues i mesures per a acabar amb la burocràcia.

Així mateix, ha assenyalat que “lluitarà” en el marc europeu i nacional per una igualtat de tracte per als nostres productes, en referència a les mesures exigides pel sector en el mercat internacional. A més, ha mostrat la disposició del Consell a obrir un procés de reflexió sobre les estructures agràries a la Comunitat Valenciana.

Més pressupost

El Consell aposta en el pressupost de la Conselleria d’Agricultura per ajudes directes als agricultors, així com per un increment de la dotació per a agroassegurances, que passa de 28 a 32 milions.

La lluita contra les plagues és una altra de les prioritats del nou Consell. Per això, s’ha augmentat un 35 % el pressupost destinat a Sanitat Animal i Vegetal. El control de plagues, com ara la mosca de la fruita, el cotonet de Sud-àfrica i la Xylella fastidiosa, són algunes de les línies principals que es duran a terme.

També s’ha posat en marxa del Pla Simplifica, per a reduir els tràmits burocràtics i facilitar la gestió de les ajudes per als agricultors.

Igualment, el Consell actualitzarà la Llei d’estructures agràries per a possibilitar explotacions més rendibles, potenciarà la investigació i la innovació, consolidant l’IVIA com a centre de referència al servei dels nostres agricultors, a més de dur a terme un ampli conjunt de mesures transversals per a augmentar la rendibilitat, la competitivitat i l’eficiència de les explotacions citrícoles.

IGP Cítrics Valencians

Durant el primer tall de cítrics, el president de la Generalitat ha destacat la labor de la Indicació Geogràfica Protegida Cítrics Valencians en el seu compromís per l’excel·lència i la promoció dels productes del sector. Les previsions de collita de cítrics per a la campanya 2023-2024 arribaran a 2.798.030 tones, segons les estimacions inicials.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón